Rozsos kovászos kenyér
Hozzávalók
Kenyérforma (kb. 30x11 cm):
alufólia
Tésztához:
200 g búzaliszt
250 g rozsliszt
2 csapott teáskanál só
1 csapott teáskanál cukor
1 csomag Dr. Oetker Instant élesztő
1 csomag Dr. Oetker Szárított rozskovász
450 ml langyos víz
25 g olvasztott margarin
Tetejére:
egy kevés víz
30 g szezámmag
Elkészítés
Elkészítés:
Egy keverőtálban keverjük össze a liszteket a sóval, a cukorral, az élesztővel és a szárított rozskovásszal. Hozzáadjuk a vizet és a margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a kenyérformába tesszük, tiszta konyharuhával lefedjük és meleg helyen kb. 1 órát kelni hagyjuk. Közben a sütőt előmelegítjük a megadott hőfokra.
A kenyér tetejét egy kevés vízzel lespricceljük (kb. 1 evőkanál) és szezámmaggal meghintjük. Az előmelegített sütő középébe tesszük és készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Sütési idő: 10 perc
Ezután csökkentse a hőmérsékletet.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegye ki a kenyeret a sütőből és hagyja lehűlni.
A kenyér tetejét egy kevés vízzel lespricceljük (kb. 1 evőkanál) és szezámmaggal meghintjük. Az előmelegített sütő középébe tesszük és készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Sütési idő: 10 perc
Ezután csökkentse a hőmérsékletet.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegye ki a kenyeret a sütőből és hagyja lehűlni.
Kedvencnek jelölöm
Rozsos kovászos kenyér
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Kenyérforma (kb. 30x11 cm):
alufólia
Tésztához:
200 g búzaliszt
250 g rozsliszt
2 csapott teáskanál só
1 csapott teáskanál cukor
1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
1 csomag Dr. Oetker Szárított rozskovász
450 ml langyos víz
25 g olvasztott margarin
Tetejére:
egy kevés víz
30 g szezámmag
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Egy keverőtálban keverjük össze a liszteket a sóval, a cukorral, az élesztővel és a szárított rozskovásszal. Hozzáadjuk a vizet és a margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a kenyérformába tesszük, tiszta konyharuhával lefedjük és meleg helyen kb. 1 órát kelni hagyjuk. Közben a sütőt előmelegítjük a megadott hőfokra.
A kenyér tetejét egy kevés vízzel lespricceljük (kb. 1 evőkanál) és szezámmaggal meghintjük. Az előmelegített sütő középébe tesszük és készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Sütési idő: 10 perc
Ezután csökkentse a hőmérsékletet.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegye ki a kenyeret a sütőből és hagyja lehűlni.
A kenyér tetejét egy kevés vízzel lespricceljük (kb. 1 evőkanál) és szezámmaggal meghintjük. Az előmelegített sütő középébe tesszük és készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Sütési idő: 10 perc
Ezután csökkentse a hőmérsékletet.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegye ki a kenyeret a sütőből és hagyja lehűlni.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?