Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rozsos kovászos kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Kenyérforma (kb. 30x11 cm):

alufólia

Tésztához:

200 g búzaliszt
250 g rozsliszt
2 csapott teáskanál só
1 csapott teáskanál cukor
450 ml langyos víz
25 g olvasztott margarin

Tetejére:

egy kevés víz
30 g szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Egy keverőtálban keverjük össze a liszteket a sóval, a cukorral, az élesztővel és a szárított rozskovásszal. Hozzáadjuk a vizet és a margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a kenyérformába tesszük, tiszta konyharuhával lefedjük és meleg helyen kb. 1 órát kelni hagyjuk. Közben a sütőt előmelegítjük a megadott hőfokra.

A kenyér tetejét egy kevés vízzel lespricceljük (kb. 1 evőkanál) és szezámmaggal meghintjük. Az előmelegített sütő középébe tesszük és készre sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Sütési idő: 10 perc

Ezután csökkentse a hőmérsékletet.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegye ki a kenyeret a sütőből és hagyja lehűlni.
Rozsos kovászos kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!