Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rizsfelfújt szívecskék

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rizsfelfújt szívecskék

25 dkg rizs
1 l tej
2 dl víz
1 csipet só
15 dkg cukor (aki édesebben szereti, tehet bele többet)
1 nagy citrom reszelt héja
5 db tojás
2 púpozott teáskanál liszt
5 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A rizst alaposan megmossuk, és először a vízben tesszük fel főni. Amikor már a vizet magába szívta, hozzáöntjük a tejet, és pici sóval puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A puha vajat, a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, habosra keverjük, majd hozzákeverjük a rizshez, és belereszeljük a citrom héját is.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejberizshez, és belekeverünk egy kevés lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megcsepegtetjük egy kevés sütőlekvárral, és előmelegített sütőben megsütjük.
Szívecske szaggatóval formázzuk és leöntjük málnaszörppel.
Rizsfelfújt szívecskék

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!