Puding arcocskák
Hozzávalók
Pudinghoz:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Készítsd elő és mérd ki valamennyi hozzávalót.
Egy tálkába öntsd bele a pudingport és keverd hozzá a cukrot.
Fokozatosan kanalazz hozzá 6 evőkanálnyi tejet, majd az egészet keverd össze, hogy a massza csomómentes legyen. A maradék tejet öntsd bele egy főzőedénybe és forrald fel. Ha felforrt, húzd félre a főzőlapról és keverd hozzá a pudingos masszát. Folyamatos kevergetés mellett legalább egy percig tedd vissza a főzőlapra.
Az elkészült pudingot öntsd a tálkákba és szobahőmérsékleten hagyd kihűlni, majd legalább 1 órára helyezd hűtőszerkénybe.
Fordítsd ki a tálkából a pudingot egy desszertes tányérra és tetszés szerint a dekor anyagok felhasználásával varázsolj a pudingra egy arcot. A dekorcukorral, pillecukorral, dekor konfettivel, csokoládé forgáccsal hajat, félbevágott kandírozott cseresznyével szemet, orrot, stb. formázhatsz a Puding arcocskák desszert tetejére.
Puding arcocskák
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
A díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Készítsd elő és mérd ki valamennyi hozzávalót.
Egy tálkába öntsd bele a pudingport és keverd hozzá a cukrot.
Fokozatosan kanalazz hozzá 6 evőkanálnyi tejet, majd az egészet keverd össze, hogy a massza csomómentes legyen. A maradék tejet öntsd bele egy főzőedénybe és forrald fel. Ha felforrt, húzd félre a főzőlapról és keverd hozzá a pudingos masszát. Folyamatos kevergetés mellett legalább egy percig tedd vissza a főzőlapra.
Az elkészült pudingot öntsd a tálkákba és szobahőmérsékleten hagyd kihűlni, majd legalább 1 órára helyezd hűtőszerkénybe.
Fordítsd ki a tálkából a pudingot egy desszertes tányérra és tetszés szerint a dekor anyagok felhasználásával varázsolj a pudingra egy arcot. A dekorcukorral, pillecukorral, dekor konfettivel, csokoládé forgáccsal hajat, félbevágott kandírozott cseresznyével szemet, orrot, stb. formázhatsz a Puding arcocskák desszert tetejére.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?