Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizzakenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 adag elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
1 ½ teáskanál só
300 ml langyos víz
3 teáskanál étolaj, pl. olívaolaj

Feltéthez:

1 evőkanál víz
2 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
½ teáskanál só
1 teáskanál apróra vágott rozmaring
1 teáskanál apróra vágott zsálya
250 g cseresznye paradicsom
30 g reszelt mozzarella
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 5 percig, amíg sima tészta lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).

Felét:
Keverjük össze a vizet, az étolajat, a sót és az apróra vágott fűszernövényeket. Mossuk meg a cseresznyeparadicsomokat. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Formázás:
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át egyszer röviden a pizzakenyér tésztáját. Ezután közvetlenül a tepsiben 1 cm vékonyra, ovális (kb. 32 x 22 cm) tésztává sodorjuk. Az ujjainkkal vagy egy fakanál nyelével egyenletesen készítsünk lyukakat a pizzakenyér tésztájába.
Kenjük meg a tésztát az olajkeverékkel, és enyhén nyomkodjuk bele a paradicsomokat a lyukakba. Szórjuk meg reszelt mozzarellával, majd hagyjuk a pizzakenyeret még kb. 15 percig pihenni. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a pizzakenyeret.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pizzakenyeret a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményrácsra, kissé hűlni hagyjuk, majd langyosan tálaljuk.
Pizzakenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!