Pizza-tortilla
Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítés:
A tészta mindegyik negyedét másként ízesítjük. Az első negyed marad csak paradicsomszószos. A második paradicsomszószos negyedre szalámiszeleteket teszünk. A harmadikra, Crème vegásra Jalapeño paprikát teszünk, az utolsó negyeden pedig a reszelt mozzarellát osztjuk el.
Óramutató járásával megegyezően minden negyedet sorban egymásra hajtunk úgy, hogy végül egy háromszög alakú összehajtogatott wrapot kapjunk.
A serpenyőt olaj nélkül közepes fokozaton felmelegítjük, és a pizza-tortilla mindkét oldalát 4-6 percig pirítjuk.
Tipp:
Tetszőlegesen ízesíthető, akár édes feltétekkel is!
A bevágást ollóval is elvégezhetjük, kívülről kezdve a tortilla közepéig.
Pizza-tortilla
Hozzávalók
2 adag elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tészta mindegyik negyedét másként ízesítjük. Az első negyed marad csak paradicsomszószos. A második paradicsomszószos negyedre szalámiszeleteket teszünk. A harmadikra, Crème vegásra Jalapeño paprikát teszünk, az utolsó negyeden pedig a reszelt mozzarellát osztjuk el.
Óramutató járásával megegyezően minden negyedet sorban egymásra hajtunk úgy, hogy végül egy háromszög alakú összehajtogatott wrapot kapjunk.
A serpenyőt olaj nélkül közepes fokozaton felmelegítjük, és a pizza-tortilla mindkét oldalát 4-6 percig pirítjuk.
Tipp:
Tetszőlegesen ízesíthető, akár édes feltétekkel is!
A bevágást ollóval is elvégezhetjük, kívülről kezdve a tortilla közepéig.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?