
Pikáns mogyorós csiga



Hozzávalók
A tepsihez:
sütőpapír
A töltelékhez:
200 g pirított, sózott földimogyoró
200 g újhagyma
150 g reszelt sajt, pl. ementáli
2 pohár tejföl 20 %-os
1 darab tojásfehérje (M-es)
½ csapott teáskanál só
½ csapott teáskanál chili por
frissen őrölt bors
A tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz élesztő
1 csapott teáskanál só
200 ml víz
3 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
1 darab tojássárgája (M-es)
Elkészítés
Előkészítés
A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A mogyorót felaprítjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, elfelezzük és vékony karikákra vágjuk. A töltelékhez szükséges összes hozzávalót összekeverjük, és a fűszerekkel ízesítjük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40x40 cm) nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztalapon, miközben az oldalain 1-1 cm-t szabadon hagyunk. A lapot feltekerjük, és a tekercset kb. 1,5 cm vastag szeletre vágjuk, és a tepsibe tesszük. A csigákat 15 percig pihentetjük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A mogyorót felaprítjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, elfelezzük és vékony karikákra vágjuk. A töltelékhez szükséges összes hozzávalót összekeverjük, és a fűszerekkel ízesítjük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40x40 cm) nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztalapon, miközben az oldalain 1-1 cm-t szabadon hagyunk. A lapot feltekerjük, és a tekercset kb. 1,5 cm vastag szeletre vágjuk, és a tepsibe tesszük. A csigákat 15 percig pihentetjük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Az ementálit kicserélhetjük gouda vagy parmezán sajtra, de akár sajtkeverékre is.
Sütés előtt szórjuk meg a csigákat reszelt sajttal.
A csigák kitűnően fagyaszthatók. A felengedett süteményt a sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt újra átsütjük.
Sütés előtt szórjuk meg a csigákat reszelt sajttal.
A csigák kitűnően fagyaszthatók. A felengedett süteményt a sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt újra átsütjük.

Kedvencnek jelölöm

Pikáns mogyorós csiga
Hozzávalók
kb. 24 darab elkészítéséhez
A tepsihez:
sütőpapír
A töltelékhez:
200 g pirított, sózott földimogyoró
200 g újhagyma
150 g reszelt sajt, pl. ementáli
2 pohár tejföl 20 %-os
1 darab tojásfehérje (M-es)
½ csapott teáskanál só
½ csapott teáskanál chili por
frissen őrölt bors
A tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
1 csapott teáskanál só
200 ml víz
3 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
1 darab tojássárgája (M-es)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A mogyorót felaprítjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, elfelezzük és vékony karikákra vágjuk. A töltelékhez szükséges összes hozzávalót összekeverjük, és a fűszerekkel ízesítjük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40x40 cm) nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztalapon, miközben az oldalain 1-1 cm-t szabadon hagyunk. A lapot feltekerjük, és a tekercset kb. 1,5 cm vastag szeletre vágjuk, és a tepsibe tesszük. A csigákat 15 percig pihentetjük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A mogyorót felaprítjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, elfelezzük és vékony karikákra vágjuk. A töltelékhez szükséges összes hozzávalót összekeverjük, és a fűszerekkel ízesítjük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40x40 cm) nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztalapon, miközben az oldalain 1-1 cm-t szabadon hagyunk. A lapot feltekerjük, és a tekercset kb. 1,5 cm vastag szeletre vágjuk, és a tepsibe tesszük. A csigákat 15 percig pihentetjük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Az ementálit kicserélhetjük gouda vagy parmezán sajtra, de akár sajtkeverékre is.
Sütés előtt szórjuk meg a csigákat reszelt sajttal.
A csigák kitűnően fagyaszthatók. A felengedett süteményt a sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt újra átsütjük.
Sütés előtt szórjuk meg a csigákat reszelt sajttal.
A csigák kitűnően fagyaszthatók. A felengedett süteményt a sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt újra átsütjük.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?