Marcipànos kalàcs (Babka)
Hozzávalók
Tèszta:
                                        25 dkg finomliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tojàs
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1,5 dl tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1,5 dkg èlesztő
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 ek porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 kk reszelt citromhèj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 kk só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 dkg olvasztott vaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Töltelèk:
                                        10 dkg marcipàn
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2-3ek narancslekvàr
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Tèszta
                                    A langyosra melegìtett tejben keverjünk el egy kevès cukrot ès az èlesztőt, hagyjuk felfutni.
A liszthez keverjük a többi cukrot majd a sót ès citromhèjat.
Adjuk hozzà az èlesztős tejet ès a tojàst, robotgèp dagasztókarral dolgozzuk össze a tèsztàt, ha összeàllt adjuk hozzà az olvasztott vajat ès dagasszuk mèg 2 percet.
A tèsztàt kiolajozott edènyben letakarva kelesszük 1 óràt.
                            A liszthez keverjük a többi cukrot majd a sót ès citromhèjat.
Adjuk hozzà az èlesztős tejet ès a tojàst, robotgèp dagasztókarral dolgozzuk össze a tèsztàt, ha összeàllt adjuk hozzà az olvasztott vajat ès dagasszuk mèg 2 percet.
A tèsztàt kiolajozott edènyben letakarva kelesszük 1 óràt.
Töltelèk
                                    A marcipàn masszàt lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn.
Ha megkelt a tèszta vèkony tèglalap alakúra nyujtjuk , (kb fèl cm vastag.).
Megkenjük narancskekvàrral ès egyenletesen ràszórjuk a reszelt marcipànt.
                            Ha megkelt a tèszta vèkony tèglalap alakúra nyujtjuk , (kb fèl cm vastag.).
Megkenjük narancskekvàrral ès egyenletesen ràszórjuk a reszelt marcipànt.
Formàzàs
                                    A tèglalap alakú tèsztàt a hosszabbik oldalàtól feltekerjük.
Szorosan tekerjük közben kicsit összenyomva.
Majd hosszàban kettèvàgjuk a rudat ès a kèt tèsztacsìkot ,úgy hogy a vàgott belseje felfelè nèzzen, össze tekerjük.
Èn először egy X formàzok majd felül tekerek rajta 1-2 ès alul is hasonlóan.
Tepsire tesszük vagy mègjobb szilikonos kenyèr ( püspökkenyèr) formàba tenni.
Ìgy kelesztjük mèg fèl óràt majd előmelegìtett sütőben 175 C fokon 35-40 percig sütjük.
                            Szorosan tekerjük közben kicsit összenyomva.
Majd hosszàban kettèvàgjuk a rudat ès a kèt tèsztacsìkot ,úgy hogy a vàgott belseje felfelè nèzzen, össze tekerjük.
Èn először egy X formàzok majd felül tekerek rajta 1-2 ès alul is hasonlóan.
Tepsire tesszük vagy mègjobb szilikonos kenyèr ( püspökkenyèr) formàba tenni.
Ìgy kelesztjük mèg fèl óràt majd előmelegìtett sütőben 175 C fokon 35-40 percig sütjük.
                                                                                                                
                                                                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Marcipànos kalàcs (Babka)
Hozzávalók
Tèszta:
                                        25 dkg finomliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tojàs
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1,5 dl tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1,5 dkg èlesztő
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 ek porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 kk reszelt citromhèj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 kk só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 dkg olvasztott vaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Töltelèk:
                                        10 dkg marcipàn
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2-3ek narancslekvàr
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Tèszta
                                    A langyosra melegìtett tejben keverjünk el egy kevès cukrot ès az èlesztőt, hagyjuk felfutni.
A liszthez keverjük a többi cukrot majd a sót ès citromhèjat.
Adjuk hozzà az èlesztős tejet ès a tojàst, robotgèp dagasztókarral dolgozzuk össze a tèsztàt, ha összeàllt adjuk hozzà az olvasztott vajat ès dagasszuk mèg 2 percet.
A tèsztàt kiolajozott edènyben letakarva kelesszük 1 óràt.
                            A liszthez keverjük a többi cukrot majd a sót ès citromhèjat.
Adjuk hozzà az èlesztős tejet ès a tojàst, robotgèp dagasztókarral dolgozzuk össze a tèsztàt, ha összeàllt adjuk hozzà az olvasztott vajat ès dagasszuk mèg 2 percet.
A tèsztàt kiolajozott edènyben letakarva kelesszük 1 óràt.
Töltelèk
                                    A marcipàn masszàt lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn.
Ha megkelt a tèszta vèkony tèglalap alakúra nyujtjuk , (kb fèl cm vastag.).
Megkenjük narancskekvàrral ès egyenletesen ràszórjuk a reszelt marcipànt.
                            Ha megkelt a tèszta vèkony tèglalap alakúra nyujtjuk , (kb fèl cm vastag.).
Megkenjük narancskekvàrral ès egyenletesen ràszórjuk a reszelt marcipànt.
Formàzàs
                                    A tèglalap alakú tèsztàt a hosszabbik oldalàtól feltekerjük.
Szorosan tekerjük közben kicsit összenyomva.
Majd hosszàban kettèvàgjuk a rudat ès a kèt tèsztacsìkot ,úgy hogy a vàgott belseje felfelè nèzzen, össze tekerjük.
Èn először egy X formàzok majd felül tekerek rajta 1-2 ès alul is hasonlóan.
Tepsire tesszük vagy mègjobb szilikonos kenyèr ( püspökkenyèr) formàba tenni.
Ìgy kelesztjük mèg fèl óràt majd előmelegìtett sütőben 175 C fokon 35-40 percig sütjük.
                            Szorosan tekerjük közben kicsit összenyomva.
Majd hosszàban kettèvàgjuk a rudat ès a kèt tèsztacsìkot ,úgy hogy a vàgott belseje felfelè nèzzen, össze tekerjük.
Èn először egy X formàzok majd felül tekerek rajta 1-2 ès alul is hasonlóan.
Tepsire tesszük vagy mègjobb szilikonos kenyèr ( püspökkenyèr) formàba tenni.
Ìgy kelesztjük mèg fèl óràt majd előmelegìtett sütőben 175 C fokon 35-40 percig sütjük.
                                                    
                                                    
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?