Lusta túrós rétes
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
40 g vaj vagy margarin
Tésztához:
250 g búza rétesliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
200 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
500 g félzsíros túró
4 darab tojás (M-es)
500 ml tej
80 g vaj vagy margarin
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit oldalát vékonyan, alját pedig vastagabb rétegben kikenjük a vajjal vagy margarinnal. A túrót villával áttörjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kétféle cukorral összekeverjük, majd a keverék felét a tepsi aljában elosztjuk. Egyenletesen rászórjuk a túrót, majd következő rétegként a lisztes keverék másik felét (egyik réteget sem simítjuk el, nem tömörítjük). A tojásokat a tejjel konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük, majd több részletben (mindig megvárjuk, hogy a „tészta” beszívja a folyadékot) a tepsibe öntjük. Hústűvel vagy egy villával sűrűn leszúrunk a tepsi aljáig, hogy a folyadék teljesen átjárja a rétegeket, ha felül marad lisztes „folt”, óvatosan átkeverjük, végül a vajat vagy margarint a tetejére morzsoljuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Tetszőleges méretű szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
A lisztet a sütőporral és a kétféle cukorral összekeverjük, majd a keverék felét a tepsi aljában elosztjuk. Egyenletesen rászórjuk a túrót, majd következő rétegként a lisztes keverék másik felét (egyik réteget sem simítjuk el, nem tömörítjük). A tojásokat a tejjel konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük, majd több részletben (mindig megvárjuk, hogy a „tészta” beszívja a folyadékot) a tepsibe öntjük. Hústűvel vagy egy villával sűrűn leszúrunk a tepsi aljáig, hogy a folyadék teljesen átjárja a rétegeket, ha felül marad lisztes „folt”, óvatosan átkeverjük, végül a vajat vagy margarint a tetejére morzsoljuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Tetszőleges méretű szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A túrós réteghez keverhetünk 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjat.
Kedvencnek jelölöm
Lusta túrós rétes
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
40 g vaj vagy margarin
Tésztához:
250 g búza rétesliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
200 g porcukor
500 g félzsíros túró
4 darab tojás (M-es)
500 ml tej
80 g vaj vagy margarin
Díszítéshez:
némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit oldalát vékonyan, alját pedig vastagabb rétegben kikenjük a vajjal vagy margarinnal. A túrót villával áttörjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kétféle cukorral összekeverjük, majd a keverék felét a tepsi aljában elosztjuk. Egyenletesen rászórjuk a túrót, majd következő rétegként a lisztes keverék másik felét (egyik réteget sem simítjuk el, nem tömörítjük). A tojásokat a tejjel konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük, majd több részletben (mindig megvárjuk, hogy a „tészta” beszívja a folyadékot) a tepsibe öntjük. Hústűvel vagy egy villával sűrűn leszúrunk a tepsi aljáig, hogy a folyadék teljesen átjárja a rétegeket, ha felül marad lisztes „folt”, óvatosan átkeverjük, végül a vajat vagy margarint a tetejére morzsoljuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Tetszőleges méretű szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
A lisztet a sütőporral és a kétféle cukorral összekeverjük, majd a keverék felét a tepsi aljában elosztjuk. Egyenletesen rászórjuk a túrót, majd következő rétegként a lisztes keverék másik felét (egyik réteget sem simítjuk el, nem tömörítjük). A tojásokat a tejjel konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük, majd több részletben (mindig megvárjuk, hogy a „tészta” beszívja a folyadékot) a tepsibe öntjük. Hústűvel vagy egy villával sűrűn leszúrunk a tepsi aljáig, hogy a folyadék teljesen átjárja a rétegeket, ha felül marad lisztes „folt”, óvatosan átkeverjük, végül a vajat vagy margarint a tetejére morzsoljuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Tetszőleges méretű szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A túrós réteghez keverhetünk 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjat.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?