Linzer múmiák
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
kiszúróforma (kör alakú, kb. 6,5-7 cm Ø)
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
Díszítéshez:
kb. 150 g fehér csokoládé
cukorka szemek
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatjuk. A tésztakorongokat tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a linzereket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A linzereket sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fehér csokoládét összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk. Egy mélyhűtőtasakba töltjük, a tasak sarkán kis lyukat vágunk, és megrajzoljuk a múmiák bandázsát a csokoládéval úgy, hogy a szemeknek kihagyunk egy kis helyet. Végül a cukorka szemeket is a múmiákra illesztjük egy kevés csokoládéval rögzítve. A linzereket süteményrácsra helyezzük, és hagyjuk megszilárdulni a csokoládét.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatjuk. A tésztakorongokat tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a linzereket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A linzereket sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fehér csokoládét összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk. Egy mélyhűtőtasakba töltjük, a tasak sarkán kis lyukat vágunk, és megrajzoljuk a múmiák bandázsát a csokoládéval úgy, hogy a szemeknek kihagyunk egy kis helyet. Végül a cukorka szemeket is a múmiákra illesztjük egy kevés csokoládéval rögzítve. A linzereket süteményrácsra helyezzük, és hagyjuk megszilárdulni a csokoládét.
Tipp:
A múmiákat díszíthetjük Dr. Oetker Dekor Tollakkal is.
Kedvencnek jelölöm
Linzer múmiák
Hozzávalók
kb. 26-30 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
kiszúróforma (kör alakú, kb. 6,5-7 cm Ø)
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)
Díszítéshez:
kb. 150 g fehér csokoládé
cukorka szemek
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatjuk. A tésztakorongokat tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a linzereket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A linzereket sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fehér csokoládét összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk. Egy mélyhűtőtasakba töltjük, a tasak sarkán kis lyukat vágunk, és megrajzoljuk a múmiák bandázsát a csokoládéval úgy, hogy a szemeknek kihagyunk egy kis helyet. Végül a cukorka szemeket is a múmiákra illesztjük egy kevés csokoládéval rögzítve. A linzereket süteményrácsra helyezzük, és hagyjuk megszilárdulni a csokoládét.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatjuk. A tésztakorongokat tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a linzereket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A linzereket sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fehér csokoládét összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk. Egy mélyhűtőtasakba töltjük, a tasak sarkán kis lyukat vágunk, és megrajzoljuk a múmiák bandázsát a csokoládéval úgy, hogy a szemeknek kihagyunk egy kis helyet. Végül a cukorka szemeket is a múmiákra illesztjük egy kevés csokoládéval rögzítve. A linzereket süteményrácsra helyezzük, és hagyjuk megszilárdulni a csokoládét.
Tipp:
A múmiákat díszíthetjük Dr. Oetker Dekor Tollakkal is.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?