Leveles tészta szalonnával
Hozzávalók
Tepsi (kb. 35 x 40 cm)
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejfölt fűszerezzük borssal és tetszés szerinti sóval, majd alaposan keverjük össze. Kenjük meg a leveles tésztát a tejföllel, a széleket hagyjuk szabadon. A hagymát és a kockára vágott sonkát egyenletesen terítsük el rajta. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük aranybarnára a tésztát.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
Szórjuk meg a kész tésztát metélőhagymával, és még melegen tálaljuk.
Tipp:
Leveles tészta szalonnával
Hozzávalók
2 adag elkészítéséhez
Tepsi (kb. 35 x 40 cm)
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejfölt fűszerezzük borssal és tetszés szerinti sóval, majd alaposan keverjük össze. Kenjük meg a leveles tésztát a tejföllel, a széleket hagyjuk szabadon. A hagymát és a kockára vágott sonkát egyenletesen terítsük el rajta. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük aranybarnára a tésztát.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
Szórjuk meg a kész tésztát metélőhagymával, és még melegen tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?