Körtés-marcipános pite
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø): vagy gyümölcspite formához (28 cm Ø):
zsiradék
Tésztához:
300 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
125 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
Tetejére:
460 g felezett körte (lecsöpögtetve)
150 g Dr. Oetker Marcipán
1 pohár tejföl 20 %-os (150 g)
Elkészítés
Előkészítés:
A formát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton finom morzsává dolgozzuk. A morzsa 2/3 részét a formában elosztjuk, és tortalappá nyomkodjuk.
Tetejére:
A körtét szűrőn jól lecsöpögtetjük. A marcipánt kis darabokra vágjuk, a tejföllel keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) kenhető masszává keverjük, majd a pitealapon elkenjük. A lecsöpögtetett körtét vékony hasábokra vágjuk és kör alakban elosztjuk a pitealapon. A maradék morzsát rászórjuk a körtére. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét langyosan tálaljuk.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton finom morzsává dolgozzuk. A morzsa 2/3 részét a formában elosztjuk, és tortalappá nyomkodjuk.
Tetejére:
A körtét szűrőn jól lecsöpögtetjük. A marcipánt kis darabokra vágjuk, a tejföllel keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) kenhető masszává keverjük, majd a pitealapon elkenjük. A lecsöpögtetett körtét vékony hasábokra vágjuk és kör alakban elosztjuk a pitealapon. A maradék morzsát rászórjuk a körtére. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét langyosan tálaljuk.
Tipp:
Mivel sütés közben esetleg zsiradék folyhat ki, tehetünk a forma alá is egy ív sütőpapírt.
Kedvencnek jelölöm
Körtés-marcipános pite
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø): vagy gyümölcspite formához (28 cm Ø):
zsiradék
Tésztához:
300 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
125 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
Tetejére:
460 g felezett körte (lecsöpögtetve)
150 g Dr. Oetker Marcipán
1 pohár tejföl 20 %-os (150 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A formát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton finom morzsává dolgozzuk. A morzsa 2/3 részét a formában elosztjuk, és tortalappá nyomkodjuk.
Tetejére:
A körtét szűrőn jól lecsöpögtetjük. A marcipánt kis darabokra vágjuk, a tejföllel keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) kenhető masszává keverjük, majd a pitealapon elkenjük. A lecsöpögtetett körtét vékony hasábokra vágjuk és kör alakban elosztjuk a pitealapon. A maradék morzsát rászórjuk a körtére. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét langyosan tálaljuk.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton finom morzsává dolgozzuk. A morzsa 2/3 részét a formában elosztjuk, és tortalappá nyomkodjuk.
Tetejére:
A körtét szűrőn jól lecsöpögtetjük. A marcipánt kis darabokra vágjuk, a tejföllel keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) kenhető masszává keverjük, majd a pitealapon elkenjük. A lecsöpögtetett körtét vékony hasábokra vágjuk és kör alakban elosztjuk a pitealapon. A maradék morzsát rászórjuk a körtére. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét langyosan tálaljuk.
Tipp:
Mivel sütés közben esetleg zsiradék folyhat ki, tehetünk a forma alá is egy ív sütőpapírt.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?