Körtés-marcipános pite
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø): vagy gyümölcspite formához (28 cm Ø):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton finom morzsává dolgozzuk. A morzsa 2/3 részét a formában elosztjuk, és tortalappá nyomkodjuk.
Tetejére:
A körtét szűrőn jól lecsöpögtetjük. A marcipánt kis darabokra vágjuk, a tejföllel keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) kenhető masszává keverjük, majd a pitealapon elkenjük. A lecsöpögtetett körtét vékony hasábokra vágjuk és kör alakban elosztjuk a pitealapon. A maradék morzsát rászórjuk a körtére. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét langyosan tálaljuk.
Tipp:
Körtés-marcipános pite
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø): vagy gyümölcspite formához (28 cm Ø):
Tésztához:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton finom morzsává dolgozzuk. A morzsa 2/3 részét a formában elosztjuk, és tortalappá nyomkodjuk.
Tetejére:
A körtét szűrőn jól lecsöpögtetjük. A marcipánt kis darabokra vágjuk, a tejföllel keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) kenhető masszává keverjük, majd a pitealapon elkenjük. A lecsöpögtetett körtét vékony hasábokra vágjuk és kör alakban elosztjuk a pitealapon. A maradék morzsát rászórjuk a körtére. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét langyosan tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?