Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körtés-marcipános pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø): vagy gyümölcspite formához (28 cm Ø):

zsiradék

Tésztához:

300 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 csipet só
125 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)

Tetejére:

460 g felezett körte (lecsöpögtetve)
1 pohár tejföl 20 %-os (150 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton finom morzsává dolgozzuk. A morzsa 2/3 részét a formában elosztjuk, és tortalappá nyomkodjuk.

Tetejére:
A körtét szűrőn jól lecsöpögtetjük. A marcipánt kis darabokra vágjuk, a tejföllel keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) kenhető masszává keverjük, majd a pitealapon elkenjük. A lecsöpögtetett körtét vékony hasábokra vágjuk és kör alakban elosztjuk a pitealapon. A maradék morzsát rászórjuk a körtére. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.

Sütési idő: kb. 35-38 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pitét langyosan tálaljuk.

Tipp:

Mivel sütés közben esetleg zsiradék folyhat ki, tehetünk a forma alá is egy ív sütőpapírt.
Körtés-marcipános pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!