Körtés foltos süti
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Szóráshoz:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet a kakaóval és a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd golyóvá formázzuk. A tésztát frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A tortaforma alját zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
A tészta ¼ részét a „foltoknak” félretesszük. A maradék tészta felét a formában kinyújtjuk, és köré állítjuk a forma szélét. A tésztát villával többször megszurkáljuk. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra toljuk, és a süteményt elősütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Az elősütött lapot sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni. A maradék tésztát hengerré formázzuk, és úgy nyomjuk a forma széléhez, hogy egy 3-4 cm magas peremet kapjunk. A sütemény alapját zsemlemorzsával vagy búzadarával megszórjuk.
Töltelék:
A körtéket szűrőn lecsöpögtetjük. A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. Fokozatosan belekeverjük a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A pudingport és a túrót a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele. A körtéket elosztjuk a süteményen, majd ráöntjük a tölteléket. A megmaradt tésztát kis darabokra tépkedjük, a tölteléken elosztjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A sütemény langyosan vagy jól lehűtve a legfinomabb.
Körtés foltos süti
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Szóráshoz:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet a kakaóval és a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd golyóvá formázzuk. A tésztát frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A tortaforma alját zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
A tészta ¼ részét a „foltoknak” félretesszük. A maradék tészta felét a formában kinyújtjuk, és köré állítjuk a forma szélét. A tésztát villával többször megszurkáljuk. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra toljuk, és a süteményt elősütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Az elősütött lapot sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni. A maradék tésztát hengerré formázzuk, és úgy nyomjuk a forma széléhez, hogy egy 3-4 cm magas peremet kapjunk. A sütemény alapját zsemlemorzsával vagy búzadarával megszórjuk.
Töltelék:
A körtéket szűrőn lecsöpögtetjük. A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. Fokozatosan belekeverjük a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A pudingport és a túrót a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele. A körtéket elosztjuk a süteményen, majd ráöntjük a tölteléket. A megmaradt tésztát kis darabokra tépkedjük, a tölteléken elosztjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A sütemény langyosan vagy jól lehűtve a legfinomabb.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?