Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körtés foltos süti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

zsiradék

Tésztához:

300 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
1 csipet só
150 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

2 evőkanál zsemlemorzsa (panírmorzsa) vagy búzadara

Töltelékhez:

470 g felezett körte (lecsöpögtetve)
200 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
3 darab tojás (M-es)
500 g étkezési túró (sovány)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a kakaóval és a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd golyóvá formázzuk. A tésztát frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A tortaforma alját zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

A tészta ¼ részét a „foltoknak” félretesszük. A maradék tészta felét a formában kinyújtjuk, és köré állítjuk a forma szélét. A tésztát villával többször megszurkáljuk. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra toljuk, és a süteményt elősütjük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Az elősütött lapot sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni. A maradék tésztát hengerré formázzuk, és úgy nyomjuk a forma széléhez, hogy egy 3-4 cm magas peremet kapjunk. A sütemény alapját zsemlemorzsával vagy búzadarával megszórjuk.

Töltelék:
A körtéket szűrőn lecsöpögtetjük. A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. Fokozatosan belekeverjük a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A pudingport és a túrót a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele. A körtéket elosztjuk a süteményen, majd ráöntjük a tölteléket. A megmaradt tésztát kis darabokra tépkedjük, a tölteléken elosztjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 65-70 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A tészta pereméhez gyúrhatunk a tésztába 1 evőkanál lisztet is.
A sütemény langyosan vagy jól lehűtve a legfinomabb.
Körtés foltos süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!