Karamellás-banános pohárdesszert
Hozzávalók
Krémhez:
500 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding karamellás
75 g cukor
200 ml hideg habtejszín
Rétegezéshez:
120 g omlós kakaós keksz
kb. 1,5-2 darab banán
Díszítéshez:
50 g tejkaramella
Elkészítés
Előkészítés:
A kekszet fagyasztó tasakba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával kisebb-nagyobb morzsákra törjük. A tejkaramellát összemorzsoljuk. A banánt megmossuk.
Elkészítés:
Krém:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kihűlni. A hideg habtejszínt keverőpohárban keményre felverjük. Erőteljesen átkeverjük a kihűlt pudingot, majd óvatosan, spatulával beleforgatjuk a tejszínhabot.
Összeállítás:
A banánt meghámozzuk, karikákra vágjuk, majd 4 desszertes pohárban elosztjuk a karamellás krémet, a kekszmorzsát és a banánkarikákat. A desszertek tetejére karamellamorzsát szórunk, és tálalásig hűtőbe tesszük a pohárdesszerteket.
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kihűlni. A hideg habtejszínt keverőpohárban keményre felverjük. Erőteljesen átkeverjük a kihűlt pudingot, majd óvatosan, spatulával beleforgatjuk a tejszínhabot.
Összeállítás:
A banánt meghámozzuk, karikákra vágjuk, majd 4 desszertes pohárban elosztjuk a karamellás krémet, a kekszmorzsát és a banánkarikákat. A desszertek tetejére karamellamorzsát szórunk, és tálalásig hűtőbe tesszük a pohárdesszerteket.
Tipp:
Karamellás kekszet is választhatunk a pohárdesszerthez.
Kedvencnek jelölöm
Karamellás-banános pohárdesszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Rétegezéshez:
120 g omlós kakaós keksz
kb. 1,5-2 darab banán
Díszítéshez:
50 g tejkaramella
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kekszet fagyasztó tasakba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával kisebb-nagyobb morzsákra törjük. A tejkaramellát összemorzsoljuk. A banánt megmossuk.
Elkészítés:
Krém:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kihűlni. A hideg habtejszínt keverőpohárban keményre felverjük. Erőteljesen átkeverjük a kihűlt pudingot, majd óvatosan, spatulával beleforgatjuk a tejszínhabot.
Összeállítás:
A banánt meghámozzuk, karikákra vágjuk, majd 4 desszertes pohárban elosztjuk a karamellás krémet, a kekszmorzsát és a banánkarikákat. A desszertek tetejére karamellamorzsát szórunk, és tálalásig hűtőbe tesszük a pohárdesszerteket.
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kihűlni. A hideg habtejszínt keverőpohárban keményre felverjük. Erőteljesen átkeverjük a kihűlt pudingot, majd óvatosan, spatulával beleforgatjuk a tejszínhabot.
Összeállítás:
A banánt meghámozzuk, karikákra vágjuk, majd 4 desszertes pohárban elosztjuk a karamellás krémet, a kekszmorzsát és a banánkarikákat. A desszertek tetejére karamellamorzsát szórunk, és tálalásig hűtőbe tesszük a pohárdesszerteket.
Tipp:
Karamellás kekszet is választhatunk a pohárdesszerthez.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?