Flamingó szelet
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g porcukor
50 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
kb. 2 evőkanál császárkörte aroma
kb. 80-100 ml tej
Krémhez:
600 ml tej
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
200 g lágy vaj vagy margarin
200 g porcukor
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), közepes fokozaton egynemű tésztává összedolgozzuk (a tejet csak apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a tészta összeálljon). A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 20-30 percet hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen mindet 20x30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. A tésztalapokat sodrófa segítségével egyesével a tepsibe tesszük, megszurkáljuk villával, a tepsit sütő középső részébe toljuk, és lapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztalapokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Krém:
A pudingport kb. 150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot, végül pedig a szintén szobahőmérsékletű pudingot.
Összeállítás:
Egy tálcára helyezzük az első tésztalapot. Megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a második tésztalapot, megkenjük a többi krémmel, majd befedjük az utolsó lappal. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, ezalatt a lapok megpuhulnak. A pihentetett süteményt megszórjuk porcukorral, és tetszőleges méretű szeletekre vágva tálaljuk.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), közepes fokozaton egynemű tésztává összedolgozzuk (a tejet csak apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a tészta összeálljon). A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 20-30 percet hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen mindet 20x30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. A tésztalapokat sodrófa segítségével egyesével a tepsibe tesszük, megszurkáljuk villával, a tepsit sütő középső részébe toljuk, és lapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztalapokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Krém:
A pudingport kb. 150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot, végül pedig a szintén szobahőmérsékletű pudingot.
Összeállítás:
Egy tálcára helyezzük az első tésztalapot. Megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a második tésztalapot, megkenjük a többi krémmel, majd befedjük az utolsó lappal. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, ezalatt a lapok megpuhulnak. A pihentetett süteményt megszórjuk porcukorral, és tetszőleges méretű szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Császárkörte aroma helyett folyékony piros ételfestékkel is színezhetjük a tésztát.
Kedvencnek jelölöm
Flamingó szelet
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g porcukor
50 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
kb. 2 evőkanál császárkörte aroma
kb. 80-100 ml tej
Krémhez:
600 ml tej
200 g lágy vaj vagy margarin
200 g porcukor
Díszítéshez:
némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), közepes fokozaton egynemű tésztává összedolgozzuk (a tejet csak apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a tészta összeálljon). A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 20-30 percet hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen mindet 20x30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. A tésztalapokat sodrófa segítségével egyesével a tepsibe tesszük, megszurkáljuk villával, a tepsit sütő középső részébe toljuk, és lapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztalapokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Krém:
A pudingport kb. 150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot, végül pedig a szintén szobahőmérsékletű pudingot.
Összeállítás:
Egy tálcára helyezzük az első tésztalapot. Megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a második tésztalapot, megkenjük a többi krémmel, majd befedjük az utolsó lappal. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, ezalatt a lapok megpuhulnak. A pihentetett süteményt megszórjuk porcukorral, és tetszőleges méretű szeletekre vágva tálaljuk.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), közepes fokozaton egynemű tésztává összedolgozzuk (a tejet csak apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a tészta összeálljon). A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 20-30 percet hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen mindet 20x30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. A tésztalapokat sodrófa segítségével egyesével a tepsibe tesszük, megszurkáljuk villával, a tepsit sütő középső részébe toljuk, és lapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztalapokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Krém:
A pudingport kb. 150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot, végül pedig a szintén szobahőmérsékletű pudingot.
Összeállítás:
Egy tálcára helyezzük az első tésztalapot. Megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a második tésztalapot, megkenjük a többi krémmel, majd befedjük az utolsó lappal. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, ezalatt a lapok megpuhulnak. A pihentetett süteményt megszórjuk porcukorral, és tetszőleges méretű szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Császárkörte aroma helyett folyékony piros ételfestékkel is színezhetjük a tésztát.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?