Flamingó szelet
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), közepes fokozaton egynemű tésztává összedolgozzuk (a tejet csak apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a tészta összeálljon). A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 20-30 percet hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen mindet 20x30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. A tésztalapokat sodrófa segítségével egyesével a tepsibe tesszük, megszurkáljuk villával, a tepsit sütő középső részébe toljuk, és lapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztalapokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Krém:
A pudingport kb. 150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot, végül pedig a szintén szobahőmérsékletű pudingot.
Összeállítás:
Egy tálcára helyezzük az első tésztalapot. Megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a második tésztalapot, megkenjük a többi krémmel, majd befedjük az utolsó lappal. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, ezalatt a lapok megpuhulnak. A pihentetett süteményt megszórjuk porcukorral, és tetszőleges méretű szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Flamingó szelet
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), közepes fokozaton egynemű tésztává összedolgozzuk (a tejet csak apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a tészta összeálljon). A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 20-30 percet hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen mindet 20x30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. A tésztalapokat sodrófa segítségével egyesével a tepsibe tesszük, megszurkáljuk villával, a tepsit sütő középső részébe toljuk, és lapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztalapokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Krém:
A pudingport kb. 150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot, végül pedig a szintén szobahőmérsékletű pudingot.
Összeállítás:
Egy tálcára helyezzük az első tésztalapot. Megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a második tésztalapot, megkenjük a többi krémmel, majd befedjük az utolsó lappal. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, ezalatt a lapok megpuhulnak. A pihentetett süteményt megszórjuk porcukorral, és tetszőleges méretű szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?