Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Flamingó szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g porcukor
50 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
kb. 2 evőkanál császárkörte aroma
kb. 80-100 ml tej

Krémhez:

600 ml tej
200 g lágy vaj vagy margarin
200 g porcukor

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), közepes fokozaton egynemű tésztává összedolgozzuk (a tejet csak apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a tészta összeálljon). A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 20-30 percet hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen mindet 20x30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. A tésztalapokat sodrófa segítségével egyesével a tepsibe tesszük, megszurkáljuk villával, a tepsit sütő középső részébe toljuk, és lapokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 7-9 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tésztalapokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Krém:
A pudingport kb. 150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot, végül pedig a szintén szobahőmérsékletű pudingot.

Összeállítás:
Egy tálcára helyezzük az első tésztalapot. Megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a második tésztalapot, megkenjük a többi krémmel, majd befedjük az utolsó lappal. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, ezalatt a lapok megpuhulnak. A pihentetett süteményt megszórjuk porcukorral, és tetszőleges méretű szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Császárkörte aroma helyett folyékony piros ételfestékkel is színezhetjük a tésztát.
Flamingó szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
53 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!