Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas fagyi

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

100 ml hideg tej
100 ml hideg habtejszín
1 ½ teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Öntsük a tejet és a tejszínt egy keverőtálba. Adjuk hozzá a fagylaltport és a fahéjat, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton lévő konyhai robotgéppel (habverő), majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig, amíg krémes állagú lesz. Végül keverjük bele a rum aromát. Öntsük a fahéjfagylaltot egy fagyasztható edénybe, és tegyük a fagyasztószekrénybe legalább 4 órára, vagy egy éjszakára.

Tálalás előtt hagyjuk a fahéjfagylaltot szobahőmérsékleten kb. 10-15 percig állni. Formázzunk a fahéjfagylaltból golyókat egy fagylaltkanalat használva, és tálaljuk.
Fahéjas fagyi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!