Eper-ananász dzsem
Hozzávalók
700 g eper (előre lemért)
250 g ananász (előre lemért)
50 ml lime leve (kb. 2 lime-ból)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor
Elkészítés
Előkészítés:
Az epret gondosan mossuk meg, tisztítsuk meg és vágjuk apró darabokra, 700 g-ot mérjünk ki. Az ananászt hámozzuk meg, a húsát vágjuk le, vágjuk apró darabokra, és 250 g-ot mérjünk ki. Főzzük ki az üvegeket és a csavaros fedeleket (twist-off), vagy öblítsük le nagyon forró vízzel.
Elkészítés:
Keverjük össze a gyümölcsöt, a gyümölcslevet és a cukorral elkevert dszemfixet egy nagy lábosban. Állandó keverés mellett forraljuk fel az egészet, és főzzük legalább 3 percig.
Végezzük el a zselésedési próbát: öntsünk 1-2 teáskanálnyit a forró keverékből egy tányérra. Ha nem szilárdul meg, forraljuk még 1 percig.
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot távolítsuk el a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Végezzük el a zselésedési próbát: öntsünk 1-2 teáskanálnyit a forró keverékből egy tányérra. Ha nem szilárdul meg, forraljuk még 1 percig.
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot távolítsuk el a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Kedvencnek jelölöm
Eper-ananász dzsem
Hozzávalók
kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
700 g eper (előre lemért)
250 g ananász (előre lemért)
50 ml lime leve (kb. 2 lime-ból)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az epret gondosan mossuk meg, tisztítsuk meg és vágjuk apró darabokra, 700 g-ot mérjünk ki. Az ananászt hámozzuk meg, a húsát vágjuk le, vágjuk apró darabokra, és 250 g-ot mérjünk ki. Főzzük ki az üvegeket és a csavaros fedeleket (twist-off), vagy öblítsük le nagyon forró vízzel.
Elkészítés:
Keverjük össze a gyümölcsöt, a gyümölcslevet és a cukorral elkevert dszemfixet egy nagy lábosban. Állandó keverés mellett forraljuk fel az egészet, és főzzük legalább 3 percig.
Végezzük el a zselésedési próbát: öntsünk 1-2 teáskanálnyit a forró keverékből egy tányérra. Ha nem szilárdul meg, forraljuk még 1 percig.
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot távolítsuk el a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Végezzük el a zselésedési próbát: öntsünk 1-2 teáskanálnyit a forró keverékből egy tányérra. Ha nem szilárdul meg, forraljuk még 1 percig.
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot távolítsuk el a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?