Édesburgonyás quiche
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 30x20 cm):
zsiradék
Töltelékhez:
300 g édesburgonya
150 g barna csiperkegomba
1 közepes fej lilahagyma
1 evőkanál aprított rozmaring
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
2 evőkanál olívaolaj
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
½ teáskanál só
½ teáskanál őrölt kurkuma
kb. 3 evőkanál tej vagy víz
Öntethez:
1 pohár Dr. Oetker Creme Vega
2 darab tojás (M-es)
só
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
aprított rozmaring
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
Az édesburgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és negyedeljük. A hagyma héját lehúzzuk és durva hasábokra vágjuk. A zöldségeket tálban összekeverjük a fűszerekkel és az olajjal, az előkészített tepsibe öntjük, és a sütő középső részében sütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A zöldségeket sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből. A tepsit zsiradékkal kikenjük.
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen összegyúrjuk, majd kb. 2/3 részét a forma aljában kinyújtjuk vagy a tepsi alján elnyomkodjuk. A maradék tésztát hengerekké formázzuk és 2 cm magas peremet készítünk belőle. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Öntet:
A Creme Vega-t és a tojásokat összekeverjük, majd sóval, borssal, szerecsendióval és rozmaringgal fűszerezzük, a tölteléket a tésztán elosztjuk és ráöntjük az öntetet. A tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A sütő hőmérsékletét csökkentjük, és a quiche-t készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A quiche-t kb. 15 percig hűlni hagyjuk, majd szeleteljük és melegen tálaljuk.
Az édesburgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és negyedeljük. A hagyma héját lehúzzuk és durva hasábokra vágjuk. A zöldségeket tálban összekeverjük a fűszerekkel és az olajjal, az előkészített tepsibe öntjük, és a sütő középső részében sütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A zöldségeket sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből. A tepsit zsiradékkal kikenjük.
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen összegyúrjuk, majd kb. 2/3 részét a forma aljában kinyújtjuk vagy a tepsi alján elnyomkodjuk. A maradék tésztát hengerekké formázzuk és 2 cm magas peremet készítünk belőle. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Öntet:
A Creme Vega-t és a tojásokat összekeverjük, majd sóval, borssal, szerecsendióval és rozmaringgal fűszerezzük, a tölteléket a tésztán elosztjuk és ráöntjük az öntetet. A tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A sütő hőmérsékletét csökkentjük, és a quiche-t készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A quiche-t kb. 15 percig hűlni hagyjuk, majd szeleteljük és melegen tálaljuk.
Tippek:
Édesburgonya helyett használhatunk tököt is.
Tepsi helyett használhatunk kerek piteformát is (24 cm Ø).
Tepsi helyett használhatunk kerek piteformát is (24 cm Ø).
Kedvencnek jelölöm
Édesburgonyás quiche
Hozzávalók
kb. 6 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 30x20 cm):
zsiradék
Töltelékhez:
300 g édesburgonya
150 g barna csiperkegomba
1 közepes fej lilahagyma
1 evőkanál aprított rozmaring
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
2 evőkanál olívaolaj
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
½ teáskanál só
½ teáskanál őrölt kurkuma
kb. 3 evőkanál tej vagy víz
Öntethez:
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
2 darab tojás (M-es)
só
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
aprított rozmaring
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
Az édesburgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és negyedeljük. A hagyma héját lehúzzuk és durva hasábokra vágjuk. A zöldségeket tálban összekeverjük a fűszerekkel és az olajjal, az előkészített tepsibe öntjük, és a sütő középső részében sütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A zöldségeket sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből. A tepsit zsiradékkal kikenjük.
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen összegyúrjuk, majd kb. 2/3 részét a forma aljában kinyújtjuk vagy a tepsi alján elnyomkodjuk. A maradék tésztát hengerekké formázzuk és 2 cm magas peremet készítünk belőle. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Öntet:
A Creme Vega-t és a tojásokat összekeverjük, majd sóval, borssal, szerecsendióval és rozmaringgal fűszerezzük, a tölteléket a tésztán elosztjuk és ráöntjük az öntetet. A tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A sütő hőmérsékletét csökkentjük, és a quiche-t készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A quiche-t kb. 15 percig hűlni hagyjuk, majd szeleteljük és melegen tálaljuk.
Az édesburgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és negyedeljük. A hagyma héját lehúzzuk és durva hasábokra vágjuk. A zöldségeket tálban összekeverjük a fűszerekkel és az olajjal, az előkészített tepsibe öntjük, és a sütő középső részében sütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A zöldségeket sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből. A tepsit zsiradékkal kikenjük.
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen összegyúrjuk, majd kb. 2/3 részét a forma aljában kinyújtjuk vagy a tepsi alján elnyomkodjuk. A maradék tésztát hengerekké formázzuk és 2 cm magas peremet készítünk belőle. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Öntet:
A Creme Vega-t és a tojásokat összekeverjük, majd sóval, borssal, szerecsendióval és rozmaringgal fűszerezzük, a tölteléket a tésztán elosztjuk és ráöntjük az öntetet. A tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A sütő hőmérsékletét csökkentjük, és a quiche-t készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A quiche-t kb. 15 percig hűlni hagyjuk, majd szeleteljük és melegen tálaljuk.
Tippek:
Édesburgonya helyett használhatunk tököt is.
Tepsi helyett használhatunk kerek piteformát is (24 cm Ø).
Tepsi helyett használhatunk kerek piteformát is (24 cm Ø).


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?