Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dél-tiroli hajdinás torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Tésztához:

200 g hajdinaliszt
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
2 teáskanál őrölt fahéj
150 g cukor
250 ml szójaital
175 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Töltelékhez:

kb. 340 g meggylekvár
60 g pörkölt, egész mogyoró

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a mogyoróval, a kakaóval és a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Simítsuk a tésztát a tortaformába, majd helyezzük a formát a sütőben lévő középső rácsra.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral fedett süteményrácsra. Vegyük le a tortaformát, és hagyjuk kihűlni a tortát.

A mogyorót vágjuk durvára.

Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt, és vágjuk az alapot vízszintesen ketté. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra. A lekvárt egy kis lábosban kevergetve forraljuk fel. A lekvárból jó 1 evőkanálnyit keverjünk össze a mogyoróval és tegyük félre. A maradék lekvárt kenjük az alsó tortalapra, majd helyezzük rá a felső tortalapot.

Díszítés:
A tortát vágjuk kb. 12 egyenlő szeletre, és szórjuk meg dekoratívan porcukorral. Díszítsünk minden tortaszeletet a mogyorós-lekváros halmokkal.

Tippek:

A sütemény másnap még jobb ízű.
A mogyoró helyett mandulát is használhatunk.
A díszítéshez vágjunk ki például egy papírlapból csillagot, helyezzük a torta tetejére, és szórjuk meg a tortát porcukorral.
Dél-tiroli hajdinás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!