Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dél-tiroli hajdinás torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Tésztához:

200 g hajdinaliszt
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
2 teáskanál őrölt fahéj
150 g cukor
250 ml szójaital
175 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Töltelékhez:

kb. 340 g meggylekvár
60 g pörkölt, egész mogyoró

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a mogyoróval, a kakaóval és a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Simítsuk a tésztát a tortaformába, majd helyezzük a formát a sütőben lévő középső rácsra.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral fedett süteményrácsra. Vegyük le a tortaformát, és hagyjuk kihűlni a tortát.

A mogyorót vágjuk durvára.

Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt, és vágjuk az alapot vízszintesen ketté. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra. A lekvárt egy kis lábosban kevergetve forraljuk fel. A lekvárból jó 1 evőkanálnyit keverjünk össze a mogyoróval és tegyük félre. A maradék lekvárt kenjük az alsó tortalapra, majd helyezzük rá a felső tortalapot.

Díszítés:
A tortát vágjuk kb. 12 egyenlő szeletre, és szórjuk meg dekoratívan porcukorral. Díszítsünk minden tortaszeletet a mogyorós-lekváros halmokkal.

Tippek:

A sütemény másnap még jobb ízű.
A mogyoró helyett mandulát is használhatunk.
A díszítéshez vágjunk ki például egy papírlapból csillagot, helyezzük a torta tetejére, és szórjuk meg a tortát porcukorral.
Dél-tiroli hajdinás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!