Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Darázscsípés – Berliner

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

10 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

100 ml tej
100 g vaj vagy margarin
250 g búzaliszt
25 g cukor
két csipet só
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)

Kenéshez:

kb. 1 evőkanál tej

Szóráshoz:

50 g szeletelt mandula
30 g cukor
10 g vaj vagy margarin

Mázhoz:

150 g porcukor
1 - 2 evőkanál víz

Krémhez:

200 ml habtejszín
100 ml hideg tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük, és az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.
A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd kb. 10 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot sima golyóvá formázunk. A golyókat egymás mellé tesszük a tepsibe, és ellapítjuk.
Letakarva meleg további 15-20 percig kelesztjük, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A fánkokat sütés után sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, rögtön vékonyan megkenjük tejjel, majd hagyjuk kihűlni.

Szóráshoz:
A mandulát, a cukrot és a vajat bevonatos serpenyőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten kevergetés közben karamellizáljuk, majd kisebb darab sütőpapíron hagyjuk kihűlni.

Máz:
A hideg fánkokat elfelezzük. A porcukrot vízzel sűrű mázzá keverjük. A fánkok felső részét megkenjük a mázzal, és rögtön rászórjuk a pirított mandulát.

Krém:
A kimért tejszínt és tejet egy magasfalú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt keményre felverjük.

Töltés:
A felvert krémet csillagcsöves (kb. 12 mm Ø) habzsákba töltjük, és a krémet a fánkok alsó felében elosztjuk. Rátesszük a fánkok tetejét, és tálaljuk.

Tippek:

Pirított mandula és töltelék nélkül a fánk fagyasztható.
A mandula helyett használatunk mogyoródarabokat is.
Darázscsípés – Berliner

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!