Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cukorpálca keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 60-66 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 60-66 darab elkészítéséhez

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)
csipetnyi só

Ezenkívül:

1 teáskanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport és a tejet. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük, és a tepsit sütőpapírral béleljük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A sárga és a barna tésztát kb. 20-20 grammos adagokra osztjuk, és mindből egy-egy kb. 48-50 cm hosszú hengert sodrunk. Minden hengert 4-4 egyenlő részre osztunk. Egy sárga és egy barna hengert szorosan egymás mellé teszünk, a végeiket óvatosan kissé összenyomjuk, majd a két véget ellentétes irányban néhányszor megcsavarjuk. Az így kapott formát pálca alakban meghajtjuk és a tepsire tesszük. Hasonló módon elkészítjük a többi cukorpálcát is, majd a tepsit a sütő középső részébe rakjuk, és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 8-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Kakaópor helyett pár csepp ételfestékkel is megszínezhetjük a tésztát.
Cukorpálca keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
74 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!