Csokoládés Csillagtallérok
Hozzávalók
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és kb. fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és kb. 3 mm vastagságú lappá nyújtjuk. A lapot egy kb. 4,5 cm átmérőjű kiszúróformával kiszaggatjuk. A tallérok felét egy kisebb, csillag alakú kiszúróformával a tallér közepén kiszúrjuk. Valamennyi tallért a sütőtepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a Csokoládés Csillagtallérok süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A tortabevonókat durva darabokra törjük és külön-külön vízgőz felett megolvasztjuk. A megolvasztott tortabevonót nyomózsákba töltjük. A teli tallérlapokat ét illetve fehér tortabevonóval töltjük, majd egy csillaggal kiszúrt lappal lefedjük. Az étcsokoládéval töltött tallért a csillagforma körül 5 db fehér dekorszívvel kirakjuk és fordítva. A tortabevonót hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Ízlés szerint a Csokoládés Csillagtallérok tovább díszíthető cukrászati dekortermékekkel.
Csokoládés Csillagtallérok
Hozzávalók
kb. 35 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és kb. fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és kb. 3 mm vastagságú lappá nyújtjuk. A lapot egy kb. 4,5 cm átmérőjű kiszúróformával kiszaggatjuk. A tallérok felét egy kisebb, csillag alakú kiszúróformával a tallér közepén kiszúrjuk. Valamennyi tallért a sütőtepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a Csokoládés Csillagtallérok süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A tortabevonókat durva darabokra törjük és külön-külön vízgőz felett megolvasztjuk. A megolvasztott tortabevonót nyomózsákba töltjük. A teli tallérlapokat ét illetve fehér tortabevonóval töltjük, majd egy csillaggal kiszúrt lappal lefedjük. Az étcsokoládéval töltött tallért a csillagforma körül 5 db fehér dekorszívvel kirakjuk és fordítva. A tortabevonót hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Ízlés szerint a Csokoládés Csillagtallérok tovább díszíthető cukrászati dekortermékekkel.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?