Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Croissant

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Croissant

70 dkg liszt
1 kis pohár joghurt
2 dl tej
1 kk. só
4 ek. cukor
2 tojás
5 dkg élesztő
20 dkg fagyott vaj

Tölteléknek:

pizzakrém
sütésálló lekvár
sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A vajat érdemes minél hamarabb berakni a fagyasztóba, akár előző este, mert csak akkor lehet jól reszelni és a megfelelő mennyiséget a lapok közé juttatni!

Elkészítés

Bedagasztjuk a tésztát a vaj kivételével. 1-1,5 órát hagyjuk kelni hűtőben. 8 egyforma darabra vágjuk, és egyesével kör alakúra nyújtjuk. Rétegezzük, a rétegek közzé a fagyott vajat reszeljük. A legfelső rétegre nem kell vaj. Majd az egészet újból kinyújtjuk, és 16 cikkre vágjuk. A cikkeket egyesével megtöltjük bármivel, pl.: pizzakrém, szalámi, sajt, lekvár. Feltekerjük a szélesebbik oldalánál, és tepsiben fél órát hagyjuk még pihenni. Tojással lekenjük, és ha szeretnék, a sós tölteléknél még most megszórhatjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, stb. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 15-20 perc a sütési idő.

Tálalás

Legalább 16 kiflit kaphatunk így, de ennél többet, ill. kevesebbet is készíthetünk attól függően, hogy mekkora méretűeket szeretnék készíteni!

Alternatív elkészítés

Feltekerés után, de még a tepsiben pihenés előtt fagyasztóba lefagyaszthatjuk egy részét. Sütés előtt 3-4 órával szobahőmérsékleten felolvasztva, tojással lekenve süthetjük frissen akár reggelire.
Croissant

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!