Citromos pite
Hozzávalók
Pite formához (28 cm Ø):
Vakon sütéshez:
Tésztához:
Pudinghoz:
Tojásfehérjehabhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (kb. 32 cm Ø) nyújtjuk, a formába tesszük, és villával sűrűn megszurkáljuk. A sütőpapírt a tésztára fektetjük, és nehezéknek rászórjuk a hüvelyeseket.
A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát sütés után sütőrácsra tesszük. A sütőpapírt a hüvelyesekkel együtt eltávolítjuk, és a tésztát hagyjuk kihűlni.
Puding:
A keményítőt habverővel 200 ml vízzel összekeverjük. A maradék vizet a citromlével, a cukorral és a reszelt citromhéjjal felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert keményítőt. A citrompudingot keverés közben kb. 1 percig főzzük, majd belekeverjük a vajat vagy margarint. Fokozatosan a tojássárgájába keverünk 4 evőkanál pudingkrémet, az így kapott krémet belekeverjük a citrompudingba, a formába töltjük, és kb. 1 órára hideg helyre tesszük.
A sütőt újra előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tojásfehérjehab:
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton felverjük. Fokozatosan beleszórjuk a cukrot, és a tojásfehérjét keményre felverjük. A habcsókmasszát csillagcsöves habzsákba töltjük, és vastag habcsókvirágokat nyomunk a pudingra. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A süteményt a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A süteményt elkészíthetjük tepsiben (30 cm Ø) is.
Ahelyett, hogy a tojásfehérjehabot halmokban nyomjuk a pudingra, hullámosan is elkenhetjük, és így sütjük meg.
Citromos pite
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Pite formához (28 cm Ø):
Vakon sütéshez:
Tésztához:
Pudinghoz:
Tojásfehérjehabhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (kb. 32 cm Ø) nyújtjuk, a formába tesszük, és villával sűrűn megszurkáljuk. A sütőpapírt a tésztára fektetjük, és nehezéknek rászórjuk a hüvelyeseket.
A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát sütés után sütőrácsra tesszük. A sütőpapírt a hüvelyesekkel együtt eltávolítjuk, és a tésztát hagyjuk kihűlni.
Puding:
A keményítőt habverővel 200 ml vízzel összekeverjük. A maradék vizet a citromlével, a cukorral és a reszelt citromhéjjal felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert keményítőt. A citrompudingot keverés közben kb. 1 percig főzzük, majd belekeverjük a vajat vagy margarint. Fokozatosan a tojássárgájába keverünk 4 evőkanál pudingkrémet, az így kapott krémet belekeverjük a citrompudingba, a formába töltjük, és kb. 1 órára hideg helyre tesszük.
A sütőt újra előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tojásfehérjehab:
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton felverjük. Fokozatosan beleszórjuk a cukrot, és a tojásfehérjét keményre felverjük. A habcsókmasszát csillagcsöves habzsákba töltjük, és vastag habcsókvirágokat nyomunk a pudingra. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A süteményt a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A süteményt elkészíthetjük tepsiben (30 cm Ø) is.
Ahelyett, hogy a tojásfehérjehabot halmokban nyomjuk a pudingra, hullámosan is elkenhetjük, és így sütjük meg.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?