Briós
Hozzávalók
6 darab briósformához:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd 7 egyforma méretű darabra osztjuk. 6 darabot golyóvá formázunk, a formába tesszük, és mindegyik közepébe a fakanál nyelével 1-1 mélyedést nyomunk. Az utolsót 6 darabra osztjuk, cseppekké formázzuk, és minden mélyedésbe 1-1 cseppet (a hegyes végével lefelé) belenyomunk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A briósokat letakarva szobahőmérsékleten kb. 10 percig kelesztjük, majd a tojássárgájával megkenjük. A formákat a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük, és a briósokat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A briósokat kb. 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A tésztát már előző este elkészíthetjük, és éjszaka hűtőszekrényben kelni hagyjuk.
Ha nincs briós-formánk, süssük meg a briósokat muffin-formában.
Briós
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
6 darab briósformához:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd 7 egyforma méretű darabra osztjuk. 6 darabot golyóvá formázunk, a formába tesszük, és mindegyik közepébe a fakanál nyelével 1-1 mélyedést nyomunk. Az utolsót 6 darabra osztjuk, cseppekké formázzuk, és minden mélyedésbe 1-1 cseppet (a hegyes végével lefelé) belenyomunk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A briósokat letakarva szobahőmérsékleten kb. 10 percig kelesztjük, majd a tojássárgájával megkenjük. A formákat a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük, és a briósokat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A briósokat kb. 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A tésztát már előző este elkészíthetjük, és éjszaka hűtőszekrényben kelni hagyjuk.
Ha nincs briós-formánk, süssük meg a briósokat muffin-formában.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?