Aranygaluska
Hozzávalók
Az elkészítéshez:
Tésztához:
Forgatáshoz:
Vaníliaízű desszertöntethez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet, a margarint és a tojást. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk.
Formázás:
A tésztát lisztezett felületen rúd alakúra formázzuk, majd tésztakártyával 12 részre osztjuk. A tésztadarabokból golyókat gyúrunk. Az őrölt diót és a cukrot összekeverjük. A golyókat egyesével az olvasztott margarinba mártjuk, majd a diós keverékbe hempergetjük. A papírformában egyenletesen elosztjuk a golyókat, majd a tetejére csorgatjuk a maradék margarint és végül megszórjuk a cukros dióval.
Sütés:
A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Öntet:
Az 500 ml tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy kézi habverővel hozzákeverjük a desszertöntetport. Folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. Tálalás előtt a kész desszertöntetet kézi habverővel átkeverjük.
Tálalás:
Az elkészített desszertöntetet tetszés szerint az aranygaluska mellé tálaljuk.
Aranygaluska
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Forgatáshoz:
Vaníliaízű desszertöntethez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet, a margarint és a tojást. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk.
Formázás:
A tésztát lisztezett felületen rúd alakúra formázzuk, majd tésztakártyával 12 részre osztjuk. A tésztadarabokból golyókat gyúrunk. Az őrölt diót és a cukrot összekeverjük. A golyókat egyesével az olvasztott margarinba mártjuk, majd a diós keverékbe hempergetjük. A papírformában egyenletesen elosztjuk a golyókat, majd a tetejére csorgatjuk a maradék margarint és végül megszórjuk a cukros dióval.
Sütés:
A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Öntet:
Az 500 ml tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy kézi habverővel hozzákeverjük a desszertöntetport. Folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. Tálalás előtt a kész desszertöntetet kézi habverővel átkeverjük.
Tálalás:
Az elkészített desszertöntetet tetszés szerint az aranygaluska mellé tálaljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?