Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aranycsepp torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

200 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 csipet só
75 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)

Túrós töltelékhez:

750 g félzsíros túró
150 g cukor
3 darab tojássárgája (M-es)
1 citrom leve
500 ml tej
250 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Habhoz:

3 darab tojásfehérje (M-es)
100 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját kenjük ki zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban keverjük össze. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverőgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton dolgozzuk tésztává, majd gömb alakúra formázzuk. A tészta jó 2/3-át nyújtsuk ki a forma alján, és villával többször szurkáljuk meg. Tegyük rá a kapcsos forma szélét, majd a formát tegyük a sütőben lévő alsó rácsra és süssük elő a tésztát.

Sütési idő: kb. 15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortaformát tegyük egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni a tésztát.

Túrós töltelék:
Keverjük össze a túrót a cukorral és a pudingporral egy konyhai robotgéppel(habverő), amíg sima masszát nem kapunk. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze a legkisebb fokozaton. Megjegyzés: A massza nagyon folyós és fröccsen! Használjunk fröccsenésgátlót.

A maradék tésztából formázzuk egy hosszú rudat, tegyük a forma pereméhez és csináljunk belőle kb. 5 cm magas peremet. Öntsük bele a túrós tölteléket és süssük meg a tortát.

Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Hab:
A sütési idő vége előtt a tojásfehérjét egy keverőtálban a konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. A cukrot fokozatosan, a legmagasabb fokozaton keverjük hozzá. A tojásfehérje-masszát a forró tortára kenjük, és többször áthúzzuk egy villával, hogy mintázat keletkezzen. A tortát ismét a sütőbe tesszük, és befejezzük a sütést. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét.

Alsó és felső sütés: kb. 140 °C
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C

Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára, és folytassuk a sütést.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Hagyjuk a tortát a formában egy süteményrácson kihűlni. Mikor már langyos tegyük a hőtőszekrénybe. Amikor a torta kihűlt, aranycseppek keletkeznek a habcsókon.

Vegyük le a tortaforma peremét és tegyük a tortát egy tortatálra.
Aranycsepp torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
79 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!