Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás pite mandulaszelettel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 25x30 cm):

némi zsiradék

Töltelékhez:

1 ½ kg piros alma
50 g cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
30 g mazsola
50 g vaj vagy margarin
kb. 50 g cukor

Tésztához:

400 g búzaliszt
4 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
70 g cukor
2 darab tojás (M-es)
4 teáskanál tej
150 g lágy vaj vagy margarin

Tetejére:

1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
50 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kenjük ki és a sütőt melegítsük elő.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
Az almát hámozzuk meg és vágjuk karikákra vagy apró kockákra. Az almadarabokat a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, mazsolával keverjük össze és vajjal vagy margarinnal egy lábosban folyamatos keverés mellett pároljuk meg, majd hagyjuk kicsit kihűlni és kevés cukorral ízesítjük.

Tészta:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dolgozunk tésztává, először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton. A tésztából formázzunk egy tekercset, majd felezzük el. Az egyiket lisztezett felületen nyújtsuk ki akkorára, mint a tepsi mérete, majd helyezzük rá.

Az almás tölteléket egyenletesen osszuk el a tésztán.

A tészta másik felét is nyújtsuk ki, majd tegyük a töltelékre, enyhén nyomkodjuk le.

A tojássárgáját a tejjel keverjük habosra, majd kenjük a tészta tetejére. Villával többször óvatosan szurkáljuk meg a tésztát, és szórjuk meg a szeletelt mandulával.

Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A almás pitét a tepsivel együtt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Almás pite mandulaszelettel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!