Almás pite mandulaszelettel
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 25x30 cm):
Töltelékhez:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az almát hámozzuk meg és vágjuk karikákra vagy apró kockákra. Az almadarabokat a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, mazsolával keverjük össze és vajjal vagy margarinnal egy lábosban folyamatos keverés mellett pároljuk meg, majd hagyjuk kicsit kihűlni és kevés cukorral ízesítjük.
Tészta:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dolgozunk tésztává, először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton. A tésztából formázzunk egy tekercset, majd felezzük el. Az egyiket lisztezett felületen nyújtsuk ki akkorára, mint a tepsi mérete, majd helyezzük rá.
Az almás tölteléket egyenletesen osszuk el a tésztán.
A tészta másik felét is nyújtsuk ki, majd tegyük a töltelékre, enyhén nyomkodjuk le.
A tojássárgáját a tejjel keverjük habosra, majd kenjük a tészta tetejére. Villával többször óvatosan szurkáljuk meg a tésztát, és szórjuk meg a szeletelt mandulával.
Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A almás pitét a tepsivel együtt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Almás pite mandulaszelettel
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 25x30 cm):
Töltelékhez:
Tésztához:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az almát hámozzuk meg és vágjuk karikákra vagy apró kockákra. Az almadarabokat a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, mazsolával keverjük össze és vajjal vagy margarinnal egy lábosban folyamatos keverés mellett pároljuk meg, majd hagyjuk kicsit kihűlni és kevés cukorral ízesítjük.
Tészta:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dolgozunk tésztává, először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton. A tésztából formázzunk egy tekercset, majd felezzük el. Az egyiket lisztezett felületen nyújtsuk ki akkorára, mint a tepsi mérete, majd helyezzük rá.
Az almás tölteléket egyenletesen osszuk el a tésztán.
A tészta másik felét is nyújtsuk ki, majd tegyük a töltelékre, enyhén nyomkodjuk le.
A tojássárgáját a tejjel keverjük habosra, majd kenjük a tészta tetejére. Villával többször óvatosan szurkáljuk meg a tésztát, és szórjuk meg a szeletelt mandulával.
Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A almás pitét a tepsivel együtt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?