Almás pite
Hozzávalók
Quiche- vagy piteformához (Ø 28 cm):
némi zsiradék
Töltelékhez:
1 ½ kg alma
50 g vaj vagy margarin
2 evőkanál cukor
kb. 1 teáskanál őrölt fahéj
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
60 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
175 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojásfehérje (M-es)
Szóráshoz:
2 evőkanál zsemlemorzsa
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
Elkészítés
Előkészítés:
Hámozzuk meg és negyedeljük el az almákat, távolítsuk el a magházukat, és vágjuk fel. Melegítsük fel a vajat vagy margarint és a cukrot egy serpenyőben, adjuk hozzá az almát, és kb. 5 perc alatt pároljuk puhára, majd ízesítsük fahéjjal. Tegyük az almát egy szűrőre, jól csepegtessük le, és hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Csomagoljuk a tésztát fóliába, és kb. 30 percre tegyük a hűtőszekrénybe.
Kenjük ki a formát zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tészta 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen kerek lappá (Ø 30 cm) sodorjuk ki, majd helyezzük a formába. A tésztát kissé nyomkodjuk meg az oldalán, az alját villával többször szurkáljuk meg. Tegyük a formát a sütő középső részébe és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Az alapot hagyjuk kihűlni a formában.
A zsemlemorzsát szórjuk rá az alapra, és terítsük rá a jól lecsepegtetett almát. A maradék tésztát nyújtsuk ki kerek formára (a forma méretére), és borítsuk be vele az almát. Vágjuk le a felesleges tésztát. Tetszés szerint vágjunk ki kis motívumokat (Ø kb. 3 cm), pl. kis szíveket a tésztából, és helyezzük a tetejére. Verjük fel a tojássárgáját a tejjel. Kenjük meg vele a tészta tetejét és folytassuk a sütést.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálaljuk az almás pitét langyosan.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Csomagoljuk a tésztát fóliába, és kb. 30 percre tegyük a hűtőszekrénybe.
Kenjük ki a formát zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tészta 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen kerek lappá (Ø 30 cm) sodorjuk ki, majd helyezzük a formába. A tésztát kissé nyomkodjuk meg az oldalán, az alját villával többször szurkáljuk meg. Tegyük a formát a sütő középső részébe és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Az alapot hagyjuk kihűlni a formában.
A zsemlemorzsát szórjuk rá az alapra, és terítsük rá a jól lecsepegtetett almát. A maradék tésztát nyújtsuk ki kerek formára (a forma méretére), és borítsuk be vele az almát. Vágjuk le a felesleges tésztát. Tetszés szerint vágjunk ki kis motívumokat (Ø kb. 3 cm), pl. kis szíveket a tésztából, és helyezzük a tetejére. Verjük fel a tojássárgáját a tejjel. Kenjük meg vele a tészta tetejét és folytassuk a sütést.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálaljuk az almás pitét langyosan.
Kedvencnek jelölöm
Almás pite
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Quiche- vagy piteformához (Ø 28 cm):
némi zsiradék
Töltelékhez:
1 ½ kg alma
50 g vaj vagy margarin
2 evőkanál cukor
kb. 1 teáskanál őrölt fahéj
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
60 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
175 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojásfehérje (M-es)
Szóráshoz:
2 evőkanál zsemlemorzsa
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Hámozzuk meg és negyedeljük el az almákat, távolítsuk el a magházukat, és vágjuk fel. Melegítsük fel a vajat vagy margarint és a cukrot egy serpenyőben, adjuk hozzá az almát, és kb. 5 perc alatt pároljuk puhára, majd ízesítsük fahéjjal. Tegyük az almát egy szűrőre, jól csepegtessük le, és hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Csomagoljuk a tésztát fóliába, és kb. 30 percre tegyük a hűtőszekrénybe.
Kenjük ki a formát zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tészta 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen kerek lappá (Ø 30 cm) sodorjuk ki, majd helyezzük a formába. A tésztát kissé nyomkodjuk meg az oldalán, az alját villával többször szurkáljuk meg. Tegyük a formát a sütő középső részébe és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Az alapot hagyjuk kihűlni a formában.
A zsemlemorzsát szórjuk rá az alapra, és terítsük rá a jól lecsepegtetett almát. A maradék tésztát nyújtsuk ki kerek formára (a forma méretére), és borítsuk be vele az almát. Vágjuk le a felesleges tésztát. Tetszés szerint vágjunk ki kis motívumokat (Ø kb. 3 cm), pl. kis szíveket a tésztából, és helyezzük a tetejére. Verjük fel a tojássárgáját a tejjel. Kenjük meg vele a tészta tetejét és folytassuk a sütést.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálaljuk az almás pitét langyosan.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Csomagoljuk a tésztát fóliába, és kb. 30 percre tegyük a hűtőszekrénybe.
Kenjük ki a formát zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tészta 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen kerek lappá (Ø 30 cm) sodorjuk ki, majd helyezzük a formába. A tésztát kissé nyomkodjuk meg az oldalán, az alját villával többször szurkáljuk meg. Tegyük a formát a sütő középső részébe és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Az alapot hagyjuk kihűlni a formában.
A zsemlemorzsát szórjuk rá az alapra, és terítsük rá a jól lecsepegtetett almát. A maradék tésztát nyújtsuk ki kerek formára (a forma méretére), és borítsuk be vele az almát. Vágjuk le a felesleges tésztát. Tetszés szerint vágjunk ki kis motívumokat (Ø kb. 3 cm), pl. kis szíveket a tésztából, és helyezzük a tetejére. Verjük fel a tojássárgáját a tejjel. Kenjük meg vele a tészta tetejét és folytassuk a sütést.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálaljuk az almás pitét langyosan.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?