Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás lepény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
25 dkg margarin
3 dkg zsír
20 dkg cukor
3 tojássárgája
1 kicsi pohár tejföl
csipet só

Töltelék:

1,5 kg alma
1 kk fahéj
cukor ízlés szerint

Tetejére:

kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy tepsit kizsírozunk, lisztezünk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két cipót formázunk belőle. Fél órára hűtőbe rakjuk. Addig az almát meghámozzuk, lereszeljük, a levét a kezünkkel kinyomjuk (ne túl szárazra) és egy lábasban megpároljuk. Hozzáadjuk a fahéjat és édesítjük cukorral. Az egyik tészta cipót kinyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Rákenjük az almatölteléket és beborítjuk a másik kinyújtott tésztával. Villával megszurkáljuk a tetejét, megszórjuk vékonyan kristálycukorral és megsütjük.
Almás lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!