Áfonyás-barackos morzsasüti
Hozzávalók
tészta:
töltelék:
morzsatészta:
vaníliaöntet:
Elkészítés
Előkészítés
A gyümölcsöket megmossuk, a barackot forró vízbe dobjuk 1-2 percre így könnyebb lehúzni a héját. Kimagozzuk és felkockázzuk, egy tálban a lekvárral, a citromlével és a vanília kikapart magjával összekeverjük a gyümölcsöket. Fél órát pihentetjük.
Elkészítés
A tésztát kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük, hozzáigazítjuk a széleit.
A gyümölcsöket a tésztára öntjük, eligazítjuk.
A morzsatészta hozzávalóit összekeverjük, nem kell összeállnia, és a gyümölcsök tetejére morzsoljuk.
170 'C sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, ha kihűlt szeleteljük. Vanília öntettel tálaljuk.
Tálalás
Áfonyás-barackos morzsasüti
Hozzávalók
tészta:
töltelék:
morzsatészta:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A gyümölcsöket megmossuk, a barackot forró vízbe dobjuk 1-2 percre így könnyebb lehúzni a héját. Kimagozzuk és felkockázzuk, egy tálban a lekvárral, a citromlével és a vanília kikapart magjával összekeverjük a gyümölcsöket. Fél órát pihentetjük.
Elkészítés
A tésztát kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük, hozzáigazítjuk a széleit.
A gyümölcsöket a tésztára öntjük, eligazítjuk.
A morzsatészta hozzávalóit összekeverjük, nem kell összeállnia, és a gyümölcsök tetejére morzsoljuk.
170 'C sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, ha kihűlt szeleteljük. Vanília öntettel tálaljuk.
Tálalás
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?