Áfonya - narancs dzsem
Hozzávalók
1000 g áfonya (fekete áfonya, előkészítve mérve)
400 ml narancslé, kb. 3-4 db narancsból
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás Cukor
tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor
Elkészítés
Előkészítés:
Az áfonyát megmossuk, szemezzük, 1000 g-t kimérünk belőle, majd az egészet botmixerrel pürésítjük. A narancs levét kifacsarjuk és 400 ml-t kimérünk.
Elkészítés:
Az áfonyát, a bourbon vanílliás cukrot, a narancshéjat, a narancslevet, a dzsemfixet és a kimért cukrot nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tipp:
Friss áfonya helyett használhatunk mélyhűtött áfonyát is. Ilyenkor a gyümölcsöt felolvasztjuk és a lecsepegtetett gyümölcsből mérjük ki a szükséges mennyiséget.
Kedvencnek jelölöm
Áfonya - narancs dzsem
Hozzávalók
kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
1000 g áfonya (fekete áfonya, előkészítve mérve)
400 ml narancslé, kb. 3-4 db narancsból
tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az áfonyát megmossuk, szemezzük, 1000 g-t kimérünk belőle, majd az egészet botmixerrel pürésítjük. A narancs levét kifacsarjuk és 400 ml-t kimérünk.
Elkészítés:
Az áfonyát, a bourbon vanílliás cukrot, a narancshéjat, a narancslevet, a dzsemfixet és a kimért cukrot nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tipp:
Friss áfonya helyett használhatunk mélyhűtött áfonyát is. Ilyenkor a gyümölcsöt felolvasztjuk és a lecsepegtetett gyümölcsből mérjük ki a szükséges mennyiséget.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?