Tavaszi linzertorta
Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőformát (28 cm átmérőjű) kivajazzuk és lisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A Tavaszi linzertorta süteményt az előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 32-36 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült linzertortát sütőrácsra helyezzük, és a sütőformában hagyjuk kihűlni.
A kihűlt Tavaszi linzertorta sütemény tetejét színes ostyavirágokkal és dekor tollal, illetve pisztácia darabokkal díszítjük.
Tavaszi linzertorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőformát (28 cm átmérőjű) kivajazzuk és lisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A Tavaszi linzertorta süteményt az előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 32-36 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült linzertortát sütőrácsra helyezzük, és a sütőformában hagyjuk kihűlni.
A kihűlt Tavaszi linzertorta sütemény tetejét színes ostyavirágokkal és dekor tollal, illetve pisztácia darabokkal díszítjük.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?