Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fűszeres puding szederrel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

2 db szegfűszeg
2 db borókabogyó
1 db babérlevél
40 g cukor
500 ml tej

A szószhoz:

kb. 500 g feketeáfonya

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A fűszereket egy kisebb teás vagy kávés papírfilterbe helyezzük, és jól lezárjuk.

Elkészítés:

Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet egy főzőedénybe öntjük, és a fűszerekkel felforraljuk, majd a tűzről levesszük, a filtert eltávolítjuk, és a csomómentesen elkevert pudingport egy kézi habverő segítségével hozzákeverjük. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot fóliával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni. A fekete áfonyát átválogatjuk, a felét egy szűrőn átpasszírozzuk és cukorral ízesítjük, a többit a díszítéshez félretesszük. A kihűlt pudingot konyhai robotgéppel krémesre keverjük, és desszertes poharakba töltjük. Az áfonya szószt a poharakban egyenletesen elosztjuk, majd az áfonya szemekkel díszítjük.
A Fűszeres puding szederrel elegáns pohárkrém desszert, melyet üzleti vacsorákon, vagy jeles családi ünnepeken tálalhatunk vendégeinknek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!