Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés-kávés szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 24 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24 szelet elkészítéséhez

Sütőlemezhez (40x30 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
100 g cukor
100 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál instant kávépor

Ropogós töltelékhez:

200 g étcsokoládé
200 g vajas keksz

Tejszínes töltelékhez:

150 g étcsokoládé
800 ml hideg habtejszín
80 g cukor

Díszítéshez:

kb. 70 g csokoládé lapocska (ét)
kb. 1 teáskanál instant kávépor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, és ráhelyezzük a sütőpapírt. A sütőlemez ellaposodó oldalán a sütőpapírt visszahajtjuk (így a megsült tésztát könnyedén ki tudjuk majd emelni). A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A vanillincukorral összekevert cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és az instant kávéporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a sütőlemezre simítjuk, majd a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 11-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztát óvatosan (a visszahajtott sütőpapírcsík segítségével) levesszük a sütőlemezről, egy másik sütőpapírra vagy deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk a tetejéről a sütőpapírt.

Ropogós töltelék:
A csokoládét durvára aprítjuk, és vízgőz felett megolvasztjuk. A kekszeket zacskóba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával finomra törjük. A csokoládét és a kekszdarabokat összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk a tésztán.

Tejszínes töltelék:
A csokoládét szintén megolvasztjuk. A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük. A habot elfelezzük, az egyik felébe óvatosan belekeverjük az olvasztott csokoládét, és egyenletesen a ropogós rétegre simítjuk. A süteményt minimum 30 percre hűtőbe tesszük. A maradék tejszínhabot egyenletesen rásimítjuk a csokoládés töltelékre, és minimum 2 órára hűtőbe tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt a süteményt 24 darabra vágjuk. Minden darabra ráteszünk egy-egy csokoládé lapocskát, és megszórjuk instant kávéporral.

Tipp:

Ehhez a süteményhez jól felhasználhatjuk a megmaradt kekszeket és csokoládékat.
Csokoládés-kávés szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
78 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!