Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű gofri / Gofri alaprecept

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Kenéshez:

némi étolaj

Tésztához:

200 g liszt
175 g lágy vaj vagy margarin
150 g cukor
4 darab tojás (M-es)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 ml tej vagy víz
1 csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesen simára keverjük. Közben apránként hozzáadjuk a cukrot és a sót, addig keverjük, amíg sűrű és egységes masszát kapunk. A tojásokat egyesével, fél-fél perc alatt a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán belekeverjük. A lisztet összekeverjük a pudingporral és a sütőporral, majd felváltva a tejjel, vagy vízzel, közepes fokozaton belekeverjük.

A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Gofrinként 2 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe öntünk, az evőkanállal egyenletesen elkenjük, majd aranysárgára sütjük. Végül egyesével, fémrácsra téve hagyjuk kihűlni, vagy melegen tálaljuk.

Tippek:

A gofrikat megszórhatjuk porcukorral. Tálalhatjuk tejszínhabbal vagy Dr. Oetker Creme VEGA-val is.
A gofrik lefagyaszthatók.
A Egyszerű gofri alaprecept 8 adag gofri elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!