
Rizottó pirított gombával



Hozzávalók
Rizottóhoz:
Gombához:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Az olivaolajat közepes hőmérsékleten felmelegítjük és a felaprított hagymát üvegesre pároljuk. A rizst hozzáadjuk és szintén üvegesre főzzük. Ezután fehérborral meglocsoljuk és a sáfrányt belekeverjük. A zöldség alaplevet lassan, fokozatosan hozzáadjuk. Mindig csak annyi forró folyadékot öntsünk hozzá, amennyit a rizottó felvesz. Gyenge tűzön tovább főzzük, néha fakanállal átkeverjük. Kb. 20 perc főzés után a Creme VEGA-t hozzáadjuk és végül limelével, sóval és borssal ízesítjük.
Gomba:
A gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az olajat egy nagyobb serpenyőn felhevítjük, majd a megtisztított hagymát és gombát kb. 5-10 percig az olajban pirítjuk. A kakukkfűvel és a sóval, borssal ízesítjük. Végül a rizottót némi gombával egy tányéron tálaljuk.
Tipp:


Rizottó pirított gombával
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Rizottóhoz:
Gombához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Az olivaolajat közepes hőmérsékleten felmelegítjük és a felaprított hagymát üvegesre pároljuk. A rizst hozzáadjuk és szintén üvegesre főzzük. Ezután fehérborral meglocsoljuk és a sáfrányt belekeverjük. A zöldség alaplevet lassan, fokozatosan hozzáadjuk. Mindig csak annyi forró folyadékot öntsünk hozzá, amennyit a rizottó felvesz. Gyenge tűzön tovább főzzük, néha fakanállal átkeverjük. Kb. 20 perc főzés után a Creme VEGA-t hozzáadjuk és végül limelével, sóval és borssal ízesítjük.
Gomba:
A gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az olajat egy nagyobb serpenyőn felhevítjük, majd a megtisztított hagymát és gombát kb. 5-10 percig az olajban pirítjuk. A kakukkfűvel és a sóval, borssal ízesítjük. Végül a rizottót némi gombával egy tányéron tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?