Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rizottó pirított gombával

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Rizottóhoz:

kb. 900 ml zöldség alaplé
2-3 darab sonkahagyma
6 evőkanál olivaolaj
300 g rizottórizs
150 ml fehérbor
1 kávéskanál sáfránypor
limelé
frissen őrölt bors

Gombához:

1 darab sonkahagyma
400 g gomba, például ördögszekér-laskagomba, késői laskagomba, csiperke
4 evőkanál olivaolaj
1 evőkanál aprított kakukkfű
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zöldség alaplevet felforraljuk, a hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk.

Elkészítés:

Rizottó:
Az olivaolajat közepes hőmérsékleten felmelegítjük és a felaprított hagymát üvegesre pároljuk. A rizst hozzáadjuk és szintén üvegesre főzzük. Ezután fehérborral meglocsoljuk és a sáfrányt belekeverjük. A zöldség alaplevet lassan, fokozatosan hozzáadjuk. Mindig csak annyi forró folyadékot öntsünk hozzá, amennyit a rizottó felvesz. Gyenge tűzön tovább főzzük, néha fakanállal átkeverjük. Kb. 20 perc főzés után a Creme VEGA-t hozzáadjuk és végül limelével, sóval és borssal ízesítjük.

Gomba:
A gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az olajat egy nagyobb serpenyőn felhevítjük, majd a megtisztított hagymát és gombát kb. 5-10 percig az olajban pirítjuk. A kakukkfűvel és a sóval, borssal ízesítjük. Végül a rizottót némi gombával egy tányéron tálaljuk.

Tipp:

Tálalja a rizottót párolt paradicsommal!
Rizottó pirított gombával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!