Mandarinos tiramisu
Hozzávalók
Rétegezéshez:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A kimért tejet öntsük egy magas falú tálba. Adjuk hozzá a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A mascarponet alaposan a krémhez keverjük.
Rétegezés:
Az elkészített krém felét a mandarinfilére halmozzuk. A tetején elosztjuk a maradék cantuccinit, és meglocsoljuk a maradék folyadékkal, majd a megmaradt krémmet is elosztjuk a poharakban. A desszertet legalább fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a desszert tetejét kakaóval.
Tippek:
Még ízletesebb lesz, ha a leszűrt mandarinléhez adunk 50 ml narancslikőrt.
Mandarinos tiramisu
Hozzávalók
6 afag elkészítéséhez
Rétegezéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A kimért tejet öntsük egy magas falú tálba. Adjuk hozzá a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A mascarponet alaposan a krémhez keverjük.
Rétegezés:
Az elkészített krém felét a mandarinfilére halmozzuk. A tetején elosztjuk a maradék cantuccinit, és meglocsoljuk a maradék folyadékkal, majd a megmaradt krémmet is elosztjuk a poharakban. A desszertet legalább fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a desszert tetejét kakaóval.
Tippek:
Még ízletesebb lesz, ha a leszűrt mandarinléhez adunk 50 ml narancslikőrt.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?