Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandarinos tiramisu

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 afag
Recept megosztása

Hozzávalók

6 afag elkészítéséhez

Rétegezéshez:

175 g mandarinbefőtt (lecsepegtetett súly)
150 g Cantuccini mandulás keksz

Krémhez:

300 ml hideg tej
250 g mascarpone krémsajt

Díszítéshez:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mandarint egy szitán alaposan csepegtessük le, vegyük fel a folyadékot és mérjünk ki 100 ml-t. A cantuccini-t. vágjuk apró darabokra. A felét osszuk el a desszertes poharakba és öntsük rá a felfogott folyadék felét. A tetejére egyenletesen osszuk el a mandarinfilét.

Elkészítés:

Krém:
A kimért tejet öntsük egy magas falú tálba. Adjuk hozzá a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A mascarponet alaposan a krémhez keverjük.

Rétegezés:
Az elkészített krém felét a mandarinfilére halmozzuk. A tetején elosztjuk a maradék cantuccinit, és meglocsoljuk a maradék folyadékkal, majd a megmaradt krémmet is elosztjuk a poharakban. A desszertet legalább fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a desszert tetejét kakaóval.

Tippek:

Tálalás előtt tetszés szerint szórjuk meg Dr. Oetker Tortadarával.
Még ízletesebb lesz, ha a leszűrt mandarinléhez adunk 50 ml narancslikőrt.
Mandarinos tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!