Mandarinos tiramisu
Hozzávalók
Rétegezéshez:
175 g mandarinbefőtt (lecsepegtetett súly)
150 g Cantuccini mandulás keksz
Krémhez:
300 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Aranka krém vaníliaízű
250 g mascarpone krémsajt
Díszítéshez:
némi Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A mandarint egy szitán alaposan csepegtessük le, vegyük fel a folyadékot és mérjünk ki 100 ml-t. A cantuccini-t. vágjuk apró darabokra. A felét osszuk el a desszertes poharakba és öntsük rá a felfogott folyadék felét. A tetejére egyenletesen osszuk el a mandarinfilét.
Elkészítés:
Krém:
A kimért tejet öntsük egy magas falú tálba. Adjuk hozzá a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A mascarponet alaposan a krémhez keverjük.
Rétegezés:
Az elkészített krém felét a mandarinfilére halmozzuk. A tetején elosztjuk a maradék cantuccinit, és meglocsoljuk a maradék folyadékkal, majd a megmaradt krémmet is elosztjuk a poharakban. A desszertet legalább fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a desszert tetejét kakaóval.
A kimért tejet öntsük egy magas falú tálba. Adjuk hozzá a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A mascarponet alaposan a krémhez keverjük.
Rétegezés:
Az elkészített krém felét a mandarinfilére halmozzuk. A tetején elosztjuk a maradék cantuccinit, és meglocsoljuk a maradék folyadékkal, majd a megmaradt krémmet is elosztjuk a poharakban. A desszertet legalább fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a desszert tetejét kakaóval.
Tippek:
Tálalás előtt tetszés szerint szórjuk meg Dr. Oetker Tortadarával.
Még ízletesebb lesz, ha a leszűrt mandarinléhez adunk 50 ml narancslikőrt.
Még ízletesebb lesz, ha a leszűrt mandarinléhez adunk 50 ml narancslikőrt.
Kedvencnek jelölöm
Mandarinos tiramisu
Hozzávalók
6 afag elkészítéséhez
Rétegezéshez:
175 g mandarinbefőtt (lecsepegtetett súly)
150 g Cantuccini mandulás keksz
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A mandarint egy szitán alaposan csepegtessük le, vegyük fel a folyadékot és mérjünk ki 100 ml-t. A cantuccini-t. vágjuk apró darabokra. A felét osszuk el a desszertes poharakba és öntsük rá a felfogott folyadék felét. A tetejére egyenletesen osszuk el a mandarinfilét.
Elkészítés:
Krém:
A kimért tejet öntsük egy magas falú tálba. Adjuk hozzá a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A mascarponet alaposan a krémhez keverjük.
Rétegezés:
Az elkészített krém felét a mandarinfilére halmozzuk. A tetején elosztjuk a maradék cantuccinit, és meglocsoljuk a maradék folyadékkal, majd a megmaradt krémmet is elosztjuk a poharakban. A desszertet legalább fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a desszert tetejét kakaóval.
A kimért tejet öntsük egy magas falú tálba. Adjuk hozzá a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A mascarponet alaposan a krémhez keverjük.
Rétegezés:
Az elkészített krém felét a mandarinfilére halmozzuk. A tetején elosztjuk a maradék cantuccinit, és meglocsoljuk a maradék folyadékkal, majd a megmaradt krémmet is elosztjuk a poharakban. A desszertet legalább fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a desszert tetejét kakaóval.
Tippek:
Tálalás előtt tetszés szerint szórjuk meg Dr. Oetker Tortadarával.
Még ízletesebb lesz, ha a leszűrt mandarinléhez adunk 50 ml narancslikőrt.
Még ízletesebb lesz, ha a leszűrt mandarinléhez adunk 50 ml narancslikőrt.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?