Gyömbéres focaccia
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejfölt, az agavészirupot és a keményítőt keverjük össze egy habverővel, majd rozmaringgal, sóval és borssal fűszerezzük. A szárított paradicsomot szükség esetén csöpögtessük le és csíkozzuk fel. A gombákat tisztítsuk meg és csíkozzuk fel. A gyömbért hámozzuk meg és reszeljük finomra.
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett felületen tetszés szerint téglalap vagy ovális alakúra nyújtjuk, formázzuk. Az előkészített tepsibe tesszük, majd kenjük meg a krémmel és tegyük rá a zöldségeket. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük és a focaccia-t süssük aranybarnára.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A focaccia-t melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.
Gyömbéres focaccia
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejfölt, az agavészirupot és a keményítőt keverjük össze egy habverővel, majd rozmaringgal, sóval és borssal fűszerezzük. A szárított paradicsomot szükség esetén csöpögtessük le és csíkozzuk fel. A gombákat tisztítsuk meg és csíkozzuk fel. A gyömbért hámozzuk meg és reszeljük finomra.
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett felületen tetszés szerint téglalap vagy ovális alakúra nyújtjuk, formázzuk. Az előkészített tepsibe tesszük, majd kenjük meg a krémmel és tegyük rá a zöldségeket. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük és a focaccia-t süssük aranybarnára.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A focaccia-t melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?