Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leveles csillagok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

1 darab tojás (felverve)
némi reszelt parmezán sajt

Lazacos töltelékhez:

fél sárgarépa
1 evőkanál víz
1 evőkanál olívaolaj
némi újhagyma (apróra vágva)
némi kapor
1 csipet bors
2 evőkanál 20 %-os tejföl
100 g füstölt lazacfilé (felkockázva)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Leveles csillagok sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kisimítjuk és a tészta feléből 4 db egyenként 10 cm átmérőjű csillagalapot szúrunk ki. A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és egy villával megszúrkáljuk. A maradék tészta felét vízzel vékonyan megkenjük, majd összehajtjuk. Ebből a lapból is kiszúrunk 4 db, egyenként 10 cm átmérőjű csillagot, melyek közepét kiszúrjuk egy kisebb csillag alakú kiszúróformával (6,5 cm). A csillagalapokat megkenjük vízzel, majd a kiszúrt csillagkereteket ráhelyezzük. A csillagokat felvert tojással megkenjük és parmezánnal megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Töltelék:
A sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, kaprot és egy kis olajon enyhén megpirítjuk. Hozzákeverjük a kockára vágott lazacot, ízlés szerint borsozzuk, és kis ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a két evőkanál tejfölt is.
A tölteléket a Leveles csillagok sütemény mélyedésébe töltjük és még melegen tálaljuk.

Tipp:

A Leveles csillagok sütemény alaptésztájából kiszúrt kisebb csillagokat is süssük meg, majd díszítésre használhatjuk.
A Leveles csillagok ízletes aprósütemények, mellyel a vendégeknek kedveskedhetünk, míg terítékre kerül a húsvéti főfogás.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!