Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpelyhes keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 28 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 28 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

125 g nagy szemű zabpehely
75 g vaj vagy margarin
75 g cukor
1 darab tojás (M-es)
50 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Zabpelyhes keksz sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A vajban vagy margarinban, a zabpelyhet és a cukorból 1 evőkanálnyit bevonatos serpenyőben, folyamatos keverés mellett világosbarnára pirítunk. Áttesszük egy tányérra, hagyjuk kihűlni.
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojást keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot és a vanília aromát 1 perc alatt hozzákeverjük, majd a masszát további 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. Végül szintén a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a kihűlt zabpelyhet is.
A tésztából két teáskanál segítségével kb. 28 kisebb diónyi halmocskát helyezünk a sütőpapírra. A sütő középső részén megsütjük a Zabpelyhes kekszeket.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A kekszek finom szemű zabpehelyből is elkészíthetők.
Jól záródó dobozban a kekszek kb. 2 hétig elállnak.
A Zabpelyhes keksz ízlés szerint dúsítható aszalt gyümölcsökkel is, pl. áfonyával, mazsolával, apróra vágott datolyával, esetleg apróra tört étcsokoládéval.
Zabpelyhes keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!