Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vesztfáliai túrós pohárkrém

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

3 evőkanál cukor
250 g étkezési sovány túró
100 ml hideg habtejszín
kb. 1 evőkanál citromlé
250 g magozott meggy (lehet fagyasztott is)
250 ml almalé

Szóráshoz:

1-2 evőkanál méz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Zabkása morzsa:
A zabkását egy tálba tesszük és evőkanál segítségével a mézzel elkeverjük. Az előkészített tepsiben egyenletesen, vékonyan elosztjuk és a masszát megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit egy sütőrácsra tesszük és a pirított, sült zabkását hűlni hagyjuk.

Meggyszósz:
A kimért almalevet a keményítővel kézi habverő segítségével összekeverjük, majd tűzhelyen megfőzzük (mint a pudingot). Mikor besűrűsödött, hozzáadjuk a magozott meggyet és kb. fél percig tovább főzzük. A meggyszószt a poharakban egyenletesen elosztjuk, majd hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

A tejszínt 1 evőkanál cukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. A vanillincukrot, a citromlevet és a túrót összekeverjük, majd a felvert tejszínt óvatosan hozzáforgatjuk. A kihűlt meggyszószon elosztjuk a masszát. A kihűlt zabkását összemorzsoljuk és a túrós krém tetejére szórjuk. Az édességet tálalásig hideg helyre tesszük.

Tippek:

A desszertet díszíthetjük reszelt csokoládéval is vagy szitálhatunk rá Dr. Oetker Holland Kakaót.
Amennyiben fagyasztott gyümölcsöt használunk, az almalé helyett a lecsepegtetett meggylével és elkészíthetjük a szószt.
A Vesztfáliai túrós pohárkrém dekoratív, gyümölcsös desszertkrém.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!