Vegán csokis-bogyós gyümölcsös mini torták
Hozzávalók
6 mini tortaformához (10 cm Ø):
Tésztához:
Gyümölcsréteghez:
Csokikrémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formákban elosztjuk, majd rácson, a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A minitortákat sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Gyümölcsréteg:
A bogyós gyümölcsöket szemezzük, adott esetben megmossuk, és szárazra törölgetjük. A meggyet megmossuk és szárazra törölgetjük.
Csokikrém:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint megolvasztjuk. A tofut a cukorral, a vaníliás cukorral és az aprított mentával keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük. Belekeverjük a habfixálót, majd az olvasztott tortabevonó kb. felét. A maradék tortabevonót elosztjuk a minitortákon. A krémet mélyhűtő tasakba töltjük, lezárjuk, és egy kis csücsköt levágunk. A krémet egyenletesen rányomjuk a minitortákra.
A bogyós gyümölcsöket és a meggyet a krémen elosztjuk, és a tortákat tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A minitortákat tálalás előtt kakaóval megszórjuk, és mentalevelekkel díszítjük.
Tipp:
Vegán csokis-bogyós gyümölcsös mini torták
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
6 mini tortaformához (10 cm Ø):
Tésztához:
Gyümölcsréteghez:
Csokikrémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formákban elosztjuk, majd rácson, a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A minitortákat sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Gyümölcsréteg:
A bogyós gyümölcsöket szemezzük, adott esetben megmossuk, és szárazra törölgetjük. A meggyet megmossuk és szárazra törölgetjük.
Csokikrém:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint megolvasztjuk. A tofut a cukorral, a vaníliás cukorral és az aprított mentával keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük. Belekeverjük a habfixálót, majd az olvasztott tortabevonó kb. felét. A maradék tortabevonót elosztjuk a minitortákon. A krémet mélyhűtő tasakba töltjük, lezárjuk, és egy kis csücsköt levágunk. A krémet egyenletesen rányomjuk a minitortákra.
A bogyós gyümölcsöket és a meggyet a krémen elosztjuk, és a tortákat tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A minitortákat tálalás előtt kakaóval megszórjuk, és mentalevelekkel díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?