Vaníliás stracciatella kockák
Hozzávalók
Magas falú tepsihez kb. 25x35 cm:
Sütemény alaphoz:
Töltékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Süteményalap:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a margarint megolvasztjuk. A vajas kekszet két sütőpapír között egy nyújtófa segítségével összetörjük, majd keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a fekete kakaóport és összekeverjük, hogy egységes masszát kapjunk. A sütemény keksz alapját a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Stracciatella réteg:
Az étcsokoládét kis lyukú reszelőn lereszeljük. A szobahőmérsékletű joghurtot egy keverőtálba tesszük, majd elkeverjük a cukorral és a vanília pasztával. A hideg vizet a zselatinra öntjük, és néhány percre félretesszük, amíg a zselatin megduzzad. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük a zselatint, amíg teljesen fel nem olvad, de ne forraljuk. Adjunk hozzá 4 evőkanál joghurtos masszát, és alaposan keverjük el. Az így kapott keveréket azonnal öntsük a maradék masszához, és alaposan keverjük össze. A hideg habtejszínt egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük, majd 2 részletben óvatosan a joghurtos masszába forgatjuk a lereszelt csokoládéval együtt. A sütemény krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon.
Friss málnával és mentalevéllel díszítve tálaljuk a Vaníliás stracciatella kockák süteményt.
Tipp:
Vaníliás stracciatella kockák
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Magas falú tepsihez kb. 25x35 cm:
Sütemény alaphoz:
Töltékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Süteményalap:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a margarint megolvasztjuk. A vajas kekszet két sütőpapír között egy nyújtófa segítségével összetörjük, majd keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a fekete kakaóport és összekeverjük, hogy egységes masszát kapjunk. A sütemény keksz alapját a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Stracciatella réteg:
Az étcsokoládét kis lyukú reszelőn lereszeljük. A szobahőmérsékletű joghurtot egy keverőtálba tesszük, majd elkeverjük a cukorral és a vanília pasztával. A hideg vizet a zselatinra öntjük, és néhány percre félretesszük, amíg a zselatin megduzzad. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük a zselatint, amíg teljesen fel nem olvad, de ne forraljuk. Adjunk hozzá 4 evőkanál joghurtos masszát, és alaposan keverjük el. Az így kapott keveréket azonnal öntsük a maradék masszához, és alaposan keverjük össze. A hideg habtejszínt egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük, majd 2 részletben óvatosan a joghurtos masszába forgatjuk a lereszelt csokoládéval együtt. A sütemény krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon.
Friss málnával és mentalevéllel díszítve tálaljuk a Vaníliás stracciatella kockák süteményt.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?