Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vanília krém

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 pohár (350 ml-es)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 pohár (350 ml-es) elkészítéséhez

Krémhez:

250 g cukor
1 csipet só
250 ml víz
2 darab tojássárgája (M-es)
130 g vaj vagy margarin

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A cukrot összekeverjük a pudingporral, majd főzőedénybe öntjük. Sorban hozzáadjuk a felvágott vaníliarudat és a többi hozzávalót, majd közepes lángon kevergetés közben addig főzzük, amíg sűrű, selymes krémet nem kapunk.

Főzési idő: kb. 10 perc

A forró krémet a poharakba peremig töltjük, majd lefedjük.
Fogyasztás előtt a krémet legalább 24 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A Vanília krém édes desszertkrém, mellyel süteményeket, gyümölcsös ételeket gazdagíthatunk, díszíthetünk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!