Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínhabos-kekszes szelet málnás töltelékkel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez (40x30 cm):

sütőkeret
némi zsiradék

Tésztához:

250 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
175 g cukor
5 darab tojás (M-es)
250 g lágy vaj vagy margarin

Málnás töltelékhez:

750 g fagyasztott málna
40 g cukor
400 ml víz

Tejszínes töltelékhez:

600 ml hideg habtejszín
40 g cukor

Díszítéshez:

kb. 25 db vajas keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőlemezt kikenjük a zsiradékkal, ráhelyezzük a sütőkeretet. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt egynemű tésztává összedolgozzuk. A tésztát a sütőlemezre simítjuk és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a sütőlemezzel együtt, rácson hagyjuk kihűlni.

Málnás töltelék:
A málnát hagyjuk kiolvadni, egy edénybe tesszük, és hozzáadunk 200 ml vizet. A pudingport összekeverjük a cukorral, majd 200 ml vízzel simára keverjük. A málnát felforraljuk, hozzácsorgatjuk a pudingos keveréket, és folyamatos keverés mellett, kb. 1 percet forraljuk. A forró tölteléket a tésztára simítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.

Tejszínes töltelék:
A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük. A tejszínhabot a málnás töltelékre simítjuk, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt kirakjuk a vajas kekszekkel a sütemény tetejét, a kekszek között helyet hagyunk, hogy a sütemény könnyen szeletelhető legyen. A sütőkeretet meglazítjuk és eltávolítjuk.
Tejszínhabos-kekszes szelet málnás töltelékkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!