Tejszínhabos-kekszes szelet málnás töltelékkel
Hozzávalók
Sütőlemezhez (40x30 cm):
Tésztához:
Málnás töltelékhez:
Tejszínes töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt egynemű tésztává összedolgozzuk. A tésztát a sütőlemezre simítjuk és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a sütőlemezzel együtt, rácson hagyjuk kihűlni.
Málnás töltelék:
A málnát hagyjuk kiolvadni, egy edénybe tesszük, és hozzáadunk 200 ml vizet. A pudingport összekeverjük a cukorral, majd 200 ml vízzel simára keverjük. A málnát felforraljuk, hozzácsorgatjuk a pudingos keveréket, és folyamatos keverés mellett, kb. 1 percet forraljuk. A forró tölteléket a tésztára simítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Tejszínes töltelék:
A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük. A tejszínhabot a málnás töltelékre simítjuk, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt kirakjuk a vajas kekszekkel a sütemény tetejét, a kekszek között helyet hagyunk, hogy a sütemény könnyen szeletelhető legyen. A sütőkeretet meglazítjuk és eltávolítjuk.
Tejszínhabos-kekszes szelet málnás töltelékkel
Hozzávalók
kb. 25 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez (40x30 cm):
Tésztához:
Málnás töltelékhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt egynemű tésztává összedolgozzuk. A tésztát a sütőlemezre simítjuk és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a sütőlemezzel együtt, rácson hagyjuk kihűlni.
Málnás töltelék:
A málnát hagyjuk kiolvadni, egy edénybe tesszük, és hozzáadunk 200 ml vizet. A pudingport összekeverjük a cukorral, majd 200 ml vízzel simára keverjük. A málnát felforraljuk, hozzácsorgatjuk a pudingos keveréket, és folyamatos keverés mellett, kb. 1 percet forraljuk. A forró tölteléket a tésztára simítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Tejszínes töltelék:
A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük. A tejszínhabot a málnás töltelékre simítjuk, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt kirakjuk a vajas kekszekkel a sütemény tetejét, a kekszek között helyet hagyunk, hogy a sütemény könnyen szeletelhető legyen. A sütőkeretet meglazítjuk és eltávolítjuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?