Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spanyol fánk (Churros)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 darab elkészítéséhez

Tésztához:

225 ml víz
20 g vaj vagy margarin
125 g búzaliszt
2 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül:

zsír a sütéshez
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A vizet kis főzőedényben felforraljuk a vajjal vagy a margarinnal. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet sima tésztagombóccá összekeverjük, legalább 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), majd keverőtálba tesszük. A tojásokat egymásután egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele.

Sütés:
A zsírt fritőzben vagy főzőedényben 175°C-ra forrósítjuk úgy, hogy a zsírba tartott fakanál nyele körül buborékok képződjenek. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba (10 mm Ø) töltjük. Kb. 12 cm hosszú csíkokat nyomunk a zsírba, és késsel levágjuk. A churrost aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A churrost megszórjuk porcukorral, és langyosan, sűrű, forró csokoládéval tálaljuk.

Tipp:

Csokoládé mártogatóst is kínálhatunk mellé.
A Spanyol fánk (Churros) hagyomnyos spanyol és mexikói édes sütemény, mely vendégvárónak is kiválóan alkalmas.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!