Sajttorta desszert
Hozzávalók
Kekszes alaphoz:
Marinált eperhez:
Túrós-tejszínes krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A vajat kis edényben megolvasztjuk. A kekszet mélyhűtő tasakba töltjük, jól lezárjuk, és sodrófával összetörjük. A kekszmorzsát összekeverjük a megolvasztott vajjal vagy margarinnal. A kekszes masszát 6 pohárban egyenletesen elosztjuk, kissé lenyomkodjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.
Marinált eper:
Az epret megmossuk, és megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, majd a zöldcitromlével és a cukorral marináljuk.
Túrós-tejszínes krém:
A túrót áttörjük, majd a porcukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel(habverő) alaposan elkeverjük. A habtejszínt a habfixálóval keményre verjük, majd óvatosan a túrós masszához forgatjuk.
Rétegezés:
A túrós-tejszínes krémet rákenjük a kekszes alapra, majd elosztjuk rajta az epret. A desszertet pisztáciával díszítjük, és tálalásig legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
Sajttorta desszert
Hozzávalók
6 adag elkészítéséhez
Kekszes alaphoz:
Marinált eperhez:
Túrós-tejszínes krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A vajat kis edényben megolvasztjuk. A kekszet mélyhűtő tasakba töltjük, jól lezárjuk, és sodrófával összetörjük. A kekszmorzsát összekeverjük a megolvasztott vajjal vagy margarinnal. A kekszes masszát 6 pohárban egyenletesen elosztjuk, kissé lenyomkodjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.
Marinált eper:
Az epret megmossuk, és megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, majd a zöldcitromlével és a cukorral marináljuk.
Túrós-tejszínes krém:
A túrót áttörjük, majd a porcukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel(habverő) alaposan elkeverjük. A habtejszínt a habfixálóval keményre verjük, majd óvatosan a túrós masszához forgatjuk.
Rétegezés:
A túrós-tejszínes krémet rákenjük a kekszes alapra, majd elosztjuk rajta az epret. A desszertet pisztáciával díszítjük, és tálalásig legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?