Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Poharas darázscsípés-desszert

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 8 afag
Recept megosztása

Hozzávalók

8 afag elkészítéséhez

Pudingkrémhez:

40 g cukor
500 ml tej
200 ml hideg habtejszín

Mandulakrokanthoz:

40 g cukor
50 g szeletelt mandula

Ezenkívül:

kb. 2 darab briós (100-150 g) vagy édes zsemle
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A pudingport 40 g cukorral és a tejjel a csomagoláson található leírás szerint megfőzzük. A forró puding tetejét frissen tartó fóliával lefedjük, majd hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

Mandulakrokant:
A cukrot bevonatos serpenyőben közepes hőfokon megolvasztjuk, és barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a mandulát, és kevergetés közben barnára pirítjuk. A masszát egy ív sütőpapírra öntjük, egyenletesen elkenjük, és hagyjuk kihűlni.

Pudingkrém:
A tejszínt keverőpohárban keményre felverjük. Erőteljesen megkeverjük a kihűlt pudingot, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínt.

Rétegezés:
A briósokat vagy zsemléket kis darabokra vágjuk, és a pudingkrémmel felváltva desszertpoharakba rétegezzük. A mandulakrokantot durvára törjük, és elosztjuk a pudingkrém felső rétegén. A desszertet tálalásig hideg helyre tesszük.

Tipp:

A desszertet elkészíthetjük bármilyen vajas keksszel is.
A Poharas darázscsípés-desszert édes pohárkrém desszert mandulával, brióssal és vaníliás pudinggal.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!