Csillag 4
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Opera szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (18x25 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
150 g cukor
30 g lágy vaj
150 g mandulaliszt
50 g búzaliszt
4 darab tojásfehérje (M-es)

Kávésziruphoz:

150 ml víz
100 g cukor
1 evőkanál instant kávé

Csokoládés krémhez:

150 ml habtejszín
150 g étcsokoládé
30 g vaj

Kávés krémhez:

250 g vaj
180 g porcukor
1 evőkanál habtejszín
1 teáskanál instant kávé

Tetejére:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

3 darab tepsit kikenünk zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Az egész tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lágy vajat is. A mandulalisztet és a búzalisztet összekeverjük, majd rövid idő alatt a tésztához keverjük. A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, majd spatulával szintén a tésztához forgatjuk. A tésztát három részre osztjuk, és a tepsikbe simítjuk. A tepsiket a sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész tésztalapokat deszkára borítjuk úgy, hogy a sütőpapíros oldaluk legyen felfelé. Miután kihűltek, a sütőpapírt lehúzzuk róluk.

Kávészirup:
A vizet, a cukrot és az instant kávét egy kis lábasban felforraljuk. Ezután visszavesszük alatta a lángot, és gyöngyöztetve addig főzzük (10-15 perc), amíg kissé besűrűsödik, szirupos állagú lesz. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Csokoládés krém:
A habtejszínt egy kis lábasban felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzről, beletördeljük a csokoládét, és egyneművé keverjük. Miután kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük dermedni. A megdermedt krémet konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, közben hozzádolgozzuk a lágy vajat.

Kávés krém:
A lágy vajat konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, apránként hozzádolgozzuk az átszitált porcukrot. A habtejszínt felmelegítjük, és simára keverjük benne az instant kávét, majd ezt is a krémhez csorgatjuk, simára keverjük.

Összeállítás:
Az első tésztalapot egy tálcára helyezzük, sütőkeretet helyezünk köré. Ecset segítségével egyenletesen megkenjük a kávésziruppal, várunk pár percet, majd megkenjük a kávés krém felével. Ráhelyezzük a második tésztalapot, amit szintén megkenünk sziruppal. Miután beszívta a szirupot, megkenjük a csokoládés krémmel. Rátesszük a harmadik tésztalapot, amit szintén megkenünk a kávés sziruppal, majd miután beszívta a tészta, megkenjük a maradék kávés krémmel, a tetejét elsimítjuk. A süteményt legalább egy órára hűtőbe tesszük.

A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk, majd a sütemény tetejére csorgatjuk, spatulával elsimítjuk, és dermedésig visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a süteményt.

Tipp:

A kávészirupot ízesíthetjük egy kevés Dr. Oetker rumaromával.
A Opera szelet receptje 12-15 szelet sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

F
Faragó Judit
Dátum 2024. January. 18. 13:02
Üdvözletem! A recepttel kapcsolatban az a kérdésem, hogy a krémeket, szirupot elkészíthetem-e előre, ha igen, mennyivel?
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2024. January. 19. 09:58
Kedves Judit! A szirupot és a kávés krémet előző nap elkészítheted. A csokis krémet néhány órával a töltés előtt, mert ha túl sokáig van hűtőben, nagyon megdermed és nehezebb kihabosítani. Üdvözlettel: A Sütnijó! csapata

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!